Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Guardian: Μετέφεραν τρομοκράτη σε «πολυτελή ανοιχτή φυλακή»
ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Μετέφεραν τρομοκράτη σε «πολυτελή ανοιχτή φυλακή»

Η μεταγωγή του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ακόμα χειρότερα, καθώς όπως καταγγέλλει η ΝΔ έγινε στα «μουλωχτά», όταν η χώρα θρηνούσε. Η βρετανική εφημερίδα Guardian ασχολήθηκε με τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα επισημαίνει το σάλο και […]

koufontinas

Η μεταγωγή του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ακόμα χειρότερα, καθώς όπως καταγγέλλει η ΝΔ έγινε στα «μουλωχτά», όταν η χώρα θρηνούσε.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ασχολήθηκε με τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα επισημαίνει το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή».

Σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, οι κρατούμενοι εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η δημόσια καταδίκη από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για την μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου στις εργασίες περιλαμβάνεται το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».

Τέλος γίνεται αναφορά και στα όσα υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα ούτε και θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. «Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

Αποτελεί σχεδόν παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου μέχρι σήμερα από το 2003 κρατείτο ο Νο 1 Έλληνας τρομοκράτης, ο εκτελεστής της 17Ν.

Εντύπωση προκαλούν και οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες από το View Street της Google. Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στον δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος, τέτοιο βέβαια που ο επικίνδυνος Κουφοντίνας μπορεί να παραβιάσει πανεύκολα με την βοήθεια άλλων «έμπειρων» από έξω συνεργατών του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια.

Δείτε ακόμη:

Γεωργιάδης για Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση έχει δεσμούς με την τρομοκρατία (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις