Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρό κύκλωμα εμπορίας βρεφών – 18.000 ευρώ για ένα μωρό
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρό κύκλωμα εμπορίας βρεφών – 18.000 ευρώ για ένα μωρό

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στο μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών, το οποίο εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας. Μεταξύ των συλληφθέντων και γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούνταν για κυοφορία, ώστε να γεννούν βρέφη τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν σε μεγάλες τιμές σε υποψήφιους αγοραστές. Το ρόλο του μεσάζοντα είχε μια 40χρονη, η οποία αναλάμβανε […]

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στο μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών, το οποίο εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Μεταξύ των συλληφθέντων και γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούνταν για κυοφορία, ώστε να γεννούν βρέφη τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν σε μεγάλες τιμές σε υποψήφιους αγοραστές.

Το ρόλο του μεσάζοντα είχε μια 40χρονη, η οποία αναλάμβανε τις επαφές με τους υποψήφιους, αλλά και την ξενάγηση στους χώρους της ντροπής.

Μετά από παρακολούθηση και πληροφορίες, ένα ζευγάρι αστυνομικών με πολιτικά εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι γονείς, σε μέλος του κυκλώματος, το οποίο παρακολουθούσαν καιρό,ζητώντας να αγοράσουν ένα βρέφος.

Από την Χαλκίδα, οι αστυνομικοί με τα πολιτικά, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα σε ένα σπίτι της Κυψέλης, όπου βρίσκονταν διακριτικά και άλλοι αστυνομικοί. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν η 40χρονη μεσάζουσα, δύο ακόμα άτομα που ήταν φύλακες των 4 γυναικών που χρησιμοποιούνταν για κυοφορία, κοινώς για εμπόριο.

Οι αστυνομικοί συμφώνησαν να αγοράσουν ένα βρέφους μόλις 4 ημερών για 18.000 ευρώ. Η 40χρονη τότε τους οδήγησε σε άλλο σπίτι προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και εκεί με αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, μεταξύ τους και ο 39χρονος εγκέφαλος,ενώ την ώρα της σύλληψης υπήρχε και η μία κοπέλα.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις από τις κοπέλες που συνελήφθησαν, είχαν γεννήσει πρόσφατα, ενώ άλλη μία ήταν ήδη έγκυος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα:

Ηθοποιός δηλώνει η 55χρονη που χαράκωνε μωρά – Τι λέει ο σύζυγος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις