Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πότε θα έρθουν τα ραβασάκια για το νέο ΕΝΦΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα έρθουν τα ραβασάκια για το νέο ΕΝΦΙΑ

  Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ετοιμάζεται να εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για το τρέχον έτος και να διεκδικήσει από τους παραλήπτες των σημειωμάτων πάνω από 3,2 δισ. ευρώ σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Οι δόσεις, για περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, αναμένεται να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον […]

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ετοιμάζεται να εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για το τρέχον έτος και να διεκδικήσει από τους παραλήπτες των σημειωμάτων πάνω από 3,2 δισ. ευρώ σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Οι δόσεις, για περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, αναμένεται να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Η Α.Α.Δ.Ε. σχεδιάζει να στείλει τον νέο «λογαριασμό» του ΕΝ.Φ.Ι.Α. όχι στο τέλος Αυγούστου, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε οι φορολογούμενοι που είναι υπόχρεοι πληρωμής του φόρου έχουν το χρονικό περιθώριο να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν δηλώσει με τα έντυπα Ε9 των τελευταίων ετών και να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορούν να τούς κοστίσουν άδικες επιβαρύνσεις με υπέρογκα ποσά ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων συνεπάγεται την επιβάρυνση τους με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής τουλάχιστον 100 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ: Το κόλπο, για να μην χαλάσει η φιέστα της «καθαρής εξόδου»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις