Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα «βόμβα» από τον Μοσκοβισί – Τι αποκαλύπτει για τα μνημόνια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα «βόμβα» από τον Μοσκοβισί – Τι αποκαλύπτει για τα μνημόνια

Νέο φως στα γεγονότα που έζησε στενά και ο ίδιος το 2014 και το 2015 και τα οποία οδήγησαν τελικά στο 3ο Μνημόνιο, ρίχνει με το άρθρο του στην Die Welt, ο Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως παρουσιάζει τα γεγονότα από την σκοπιά του ο Γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός, το 2ο Μνημόνιο δεν τέλειωσε, επειδή το 2014 το […]

Νέο φως στα γεγονότα που έζησε στενά και ο ίδιος το 2014 και το 2015 και τα οποία οδήγησαν τελικά στο 3ο Μνημόνιο, ρίχνει με το άρθρο του στην Die Welt, ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως παρουσιάζει τα γεγονότα από την σκοπιά του ο Γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός, το 2ο Μνημόνιο δεν τέλειωσε, επειδή το 2014 το ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές ζητούσαν να κοπούν ξανά οι συντάξεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο η τότε κυβέρνηση δεν τα δέχτηκε.

Ταυτόχρονα με την έξωθεν πίεση των πιο σκληρών από τους δανειστές, στο εσωτερικό της χώρας κυριαρχούσε ο λαϊκισμός: η ελληνική κυβέρνηση απειλείτο τότε με εκλογές και τελικά έπεσε από τον ΣΥΡΙΖΑ -με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με «σημαία» την χορήγηση 13ης και 14ης σύνταξης.

Στην συνέχεια, το 2015, ακολούθησε η περίοδος που έφερε «στα χέρια» -όπως λέει ο Μοσκοβισί- τους κ.κ. Βαρουφάκη και Ντάιζελμπλουμ, αλλά και ένα 3ο Μνημόνιο για την χώρα με τα 450 επιπλέον μέτρα και μεταρρυθμίσεις σε σχέση με εκείνα του Β’ Μνημονίου.

Με γαλλική διπλωματία δηλαδή, ο Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτηρίζει μεν «ακραίες απόψεις» και «σκληρές μεταρρυθμίσεις» τις περικοπές των συντάξεων το 2019 αλλά τονίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν» και «η Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις» που έχει ήδη αναλάβει, υπογράψει και νομοθετήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Μοσκοβισί: Οι εκλογές του ’15 έφεραν το τρίτο μνημόνιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις