Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αντιμέτωποι με την κυστική ακμή
ΥΓΕΙΑ

Αντιμέτωποι με την κυστική ακμή

Κυστική ακμή: Είναι η πιο δύσκολη μορφή ακμής και εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, στο στήθος και στην πλάτη. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι η συσσώρευση σμήγματος βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Όσοι υποφέρουν από κυστική ακμή παρουσιάζουν σπυράκια μεγάλου μεγέθους σε μορφή κύστης, τα οποία ίσως χρειάζονται και εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν. Μην τα ακουμπάτε […]

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΠΑΕΙ ΣΠΥΡΑΚΙ

Κυστική ακμή: Είναι η πιο δύσκολη μορφή ακμής και εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, στο στήθος και στην πλάτη.

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι η συσσώρευση σμήγματος βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Όσοι υποφέρουν από κυστική ακμή παρουσιάζουν σπυράκια μεγάλου μεγέθους σε μορφή κύστης, τα οποία ίσως χρειάζονται και εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν.

Μην τα ακουμπάτε

Μην προσπαθείτε να «σπάσετε» ένα σπυράκι κυστικής ακμής, καθώς είναι τόσο βαθύ, που το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πονέσετε και να πρηστεί και να σας δυσκολεύει ακόμα και να το καλύψετε με make up. Επίσης, η κυστική ακμή είναι γνωστή ότι αφήνει σημάδια, οπότε καλύτερα να μην προσπαθήσετε να απαλλαγείτε μόνοι σας από τα ενοχλητικά σπυράκια.

Αναζητήστε την άποψη ενός ειδικού

Η κυστική ακμή είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται την άποψη ενός ειδικού, οπότε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε θεραπεία κυστικής ακμής από μόνοι σας, επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Αντιμετωπίστε τη φλεγμονή

Μια κρύα κομπρέσα θα ηρεμήσει την περιοχή και θα μειώσει το οίδημα. Επίσης, μια πετσέτα βουτηγμένη σε ζεστό νερό –προσοχή να μην είναι πολύ καυτό, ώστε να μην ερεθίσει περισσότερο το δέρμα- κάνει καλό στην επιδερμίδα με κυστική ακμή.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα καλλυντικά

Για όσους αντιμετωπίζετε προβλήματα κυστικής ακμής, η καλύτερη λύση είναι μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά, τα οποία είναι έτσι κατασκευασμένα που δεν φράζουν τους πόρους –κάτι πολύ σημαντικό στην αντιμετώπιση της κυστικής ακμής.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς η ακμή συνδέεται με την βαριά κατάθλιψη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις