Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Έλληνες και Ιταλοί οργανοπαίκτες μαζεύονται στην Σύρο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλληνες και Ιταλοί οργανοπαίκτες μαζεύονται στην Σύρο

Το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Σύρο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με θέμα τη λαϊκή μας μουσική το «ρεμπέτικο», […]

ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΜΟΥΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Σύρο.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με θέμα τη λαϊκή μας μουσική το «ρεμπέτικο», υπό το πρίσμα της σχέσης του Μάρκου Βαμβακάρη με τη Σύρο.

Στη φετινή διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά ένα «άνοιγμα» στο εξωτερικό, με συμμετοχή σχημάτων από την Ιταλία και την Κύπρο, γεγονός που ενισχύει τη «διεθνή» διάσταση του Φεστιβάλ. Άλλωστε το ρεμπέτικο, πλέον εγγεγραμμένο στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO) είναι μία μουσική που κερδίζει τους τουρίστες  που κάθε χρόνο σπεύδουν στο νησί του Μάρκου Βαμβακάρη.

«Στον φάκελο που κατατέθηκε στην UNESCO, η Σύρος αναφέρεται ως μια από τις πόλεις που συνδέονται στενά με το ρεμπέτικο, την λαϊκή μας μουσική που την αντιμετωπίζουμε ως κάτι που παραμένει ενεργό, επίκαιρο και ζωντανό και όχι ως μουσειακό έκθεμα» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου του 2018, περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με θέμα τη λαϊκή μας μουσική, το «ρεμπέτικο» και οπωσδήποτε υπό το πρίσμα της σχέσης του Μάρκου Βαμβακάρη με τη Σύρο.

Ο Μάρκος ο Συριανός, είναι μια ιδιαίτερη μορφή. Τα τραγούδια του και τα ταξίμια του, απόσταγμα της ανυπόταχτης γεμάτης πάθους ζωής του και του «βράχου» όπου γεννήθηκε, της Σύρας.

Διαβάστε ακόμα:

Η Σύρος τιμά τον σπουδαίο Μάνο Ελευθερίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις