Τον συνέλαβαν ενώ έδινε συνέντευξη – Απίστευτη εξέλιξη (vid)

ΚΟΣΜΟΣ

Τον συνέλαβαν ενώ έδινε συνέντευξη – Απίστευτη εξέλιξη (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι τελευταίες λέξεις που είπε ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου στην Κίνα, καθώς τον συνέλαβαν την ώρα που έδινε συνέντευξη. Προτού κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή, την ώρα που η αστυνομία στην Κίνα εισέβαλε στο διαμέρισμά του διακόπτοντας τη συνέντευξη που παραχωρούσε, ακούστηκε η φράση: «Έχω την ελευθερία του λόγου μου»! […]

03.08.2018 | 16:06

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι τελευταίες λέξεις που είπε ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου στην Κίνα, καθώς τον συνέλαβαν την ώρα που έδινε συνέντευξη.

Προτού κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή, την ώρα που η αστυνομία στην Κίνα εισέβαλε στο διαμέρισμά του διακόπτοντας τη συνέντευξη που παραχωρούσε, ακούστηκε η φράση: «Έχω την ελευθερία του λόγου μου»!

Την Τετάρτη ο 84χρονος Σαν Ουανγκουάνγκ μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση με το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ δίκτυο μέσων ενημέρωσης Voice of America, όταν η αστυνομία εισέβαλαν στο σπίτι του στη Σινάν στην ανατολικής Κίνα.

«Η αστυνομία ήρθε για να με αναγκάσει να σιωπήσω», φώναξε ο Σαν δηλώνοντας ότι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του, σύμφωνα με την ηχογράφηση της συνέντευξης του που μεταδόθηκε την Τετάρτη.

Προτού διακοπεί η συνέντευξη, ο αντιφρονών ακούγεται να δηλώνει στους αστυνομικούς: «Είστε εδώ παράνομα! Έχω την ελευθερία του λόγου μου!».

Ο 80χρονος είναι ένας από τους γηραιότερους ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές.

 

Διαβάστε ακόμα:

«Συγγνώμη» των Αρχών στον Μπράουν για τη βίαιη σύλληψη (vid)

Exit mobile version