Έρχονται εμπειρογνώμονες από μακριά!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται εμπειρογνώμονες από μακριά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία έρχονται στην Ελλάδα, την Παρασκευή (3/8). Άμεσα η 12μελης ομάδα θα βοηθήσει στην εκτίμηση και τη διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι Κλιμάκιο δώδεκα Αυστραλών Εμπειρογνωμόνων Ανάλυσης Επιπτώσεων Καταστροφών, φτάνει στην Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την Πυροσβεστική, στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής […]

02.08.2018 | 22:39

Εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία έρχονται στην Ελλάδα, την Παρασκευή (3/8).

Άμεσα η 12μελης ομάδα θα βοηθήσει στην εκτίμηση και τη διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι

Κλιμάκιο δώδεκα Αυστραλών Εμπειρογνωμόνων Ανάλυσης Επιπτώσεων Καταστροφών, φτάνει στην Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την Πυροσβεστική, στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής στο Μάτι Αττικής.

Για την συνδρομή αυτή προσφέρθηκε η αυστραλιανή κυβέρνηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την μεγάλη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, δεδομένου ότι και η ίδια αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε χρόνο μεγάλες καταστροφές, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει εξελιγμένο μηχανισμό στον τομέα αυτό.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες.

Την ομάδα αποτελούν δέκα ειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας, από τα Τμήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας και θα την υποστηρίζουν δύο επιπλέον στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Κρίσεων (Crisis Response Officers) του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για την πυρκαγιά

Exit mobile version