Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αυθαίρετα: Έγινε η πρώτη κατεδάφιση – Από “τοιχάκι” άρχισαν!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυθαίρετα: Έγινε η πρώτη κατεδάφιση – Από “τοιχάκι” άρχισαν!

Στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής έγινε σήμερα η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου. Εκεί γκρεμίστηκε ένας μαντρότοιχος που έκλεινε την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικα», μεταξύ του Πολύχρονου και Χανιώτη. Οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Σκουρλέτης και Σωκράτης Φάμελλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου, υποσχέθηκαν χθες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά τις επόμενες εβδομάδες, θα […]

Γκρεμίζουν μαντρότοιχο

Στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής έγινε σήμερα η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου.

Εκεί γκρεμίστηκε ένας μαντρότοιχος που έκλεινε την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικα», μεταξύ του Πολύχρονου και Χανιώτη.

Οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Σκουρλέτης και Σωκράτης Φάμελλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου, υποσχέθηκαν χθες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά τις επόμενες εβδομάδες, θα γίνει αναδάσωση στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ σε όσους γνωστοποιηθεί κατεδάφιση, θα έχουν μόλις 15 μέρες διορία για να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Συνολικά θα κατεδαφιστούν 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλό, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

Πάντως, στη Χαλκιδική, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά.

Δείτε ακόμη:

Βούτσης Κουρουμπλής

Κανονικό «δούλεμα»: Βούτσης – Κουρουμπλής έδιναν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις! (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις