Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ποια είναι η σωστή χρήση των αντηλιακών
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η σωστή χρήση των αντηλιακών

Τα αντηλιακά είναι γνωστό ότι είτε είναι σε μορφή κρέμας και λοσιόν, είτε στικ ή σπρέι, μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε το δέρμα σας από τον ήλιο. Όμως, πολλά εξαρτώνται από τη χρήση τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η μέγιστη προστασία επιτυγχάνεται μόνο όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά. Εξάλλου, όλα τα αντηλιακά, ανεξάρτητα από το […]

Τα αντηλιακά είναι γνωστό ότι είτε είναι σε μορφή κρέμας και λοσιόν, είτε στικ ή σπρέι, μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε το δέρμα σας από τον ήλιο.

Όμως, πολλά εξαρτώνται από τη χρήση τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η μέγιστη προστασία επιτυγχάνεται μόνο όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά. Εξάλλου, όλα τα αντηλιακά, ανεξάρτητα από το είδος τους, είναι ανθεκτικά στο νερό.

Λοσιόν και κρέμες

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό για κάθε χέρι και πόδι, και σχεδόν άλλο ένα για να καλύψει τον αυχένα, το πρόσωπο και τα αυτιά του.

Για να καλύψει το υπόλοιπο σώμα (θώρακας, κοιλιά και πλάτη) χρειάζεται τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας, ανάλογα βέβαια με τον σωματότυπό του.

Η επάλειψη πρέπει να γίνεται έως ότου απορροφηθεί καλά το αντηλιακό.

Στικ

Για μέγιστη προστασία από τα αντηλιακά σε μορφή στικ, καλό θα ήταν να περνάτε το στικ τέσσερις φορές μπροστά και πίσω, σε κάθε τμήμα του δέρματος στο οποίο το εφαρμόζετε. Μετά μπορείτε να τρίβετε το αντηλιακό, για να επιτυγχάνετε ομοιόμορφη κάλυψη.

Σπρέι

Πρέπει να κρατάτε το στόμιο κοντά στο δέρμα σας και να βάζετε γενναία ποσότητα αντηλιακού, την οποία αλείφετε στο δέρμα σας. Οι ειδικοί προτείνουν να μην εισπνέετε το σπρέι και μην ψεκάζετε το πρόσωπό σας.

Διαβάστε ακόμα:

Βρείτε ποιο αντηλιακό ταιριάζει στο δέρμα σας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις