Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκληρή αντιπαράθεση Φάμελλου – Λοβέρδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή αντιπαράθεση Φάμελλου – Λοβέρδου

Έντονη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, και του Ανδρέα Λοβέρδου Η κόντρα τους, η οποία ξέσπασε στη Βουλή, αφορά στην απόδοση ευθυνών για την πύρινη τραγωδία στην ανατολική Αττική. Ο κος Φαμελλος έριξε την ευθύνη σε όσους έχτισαν και ανέχθηκαν τα αυθαίρετα, ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία. «Πολιτική […]

Έντονη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, και του Ανδρέα Λοβέρδου

Η κόντρα τους, η οποία ξέσπασε στη Βουλή, αφορά στην απόδοση ευθυνών για την πύρινη τραγωδία στην ανατολική Αττική.

Ο κος Φαμελλος έριξε την ευθύνη σε όσους έχτισαν και ανέχθηκαν τα αυθαίρετα, ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία.

«Πολιτική ευθύνη σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες τόσων ανθρώπων. Να φροντίσουμε ώστε κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε κανένα φράχτη και καμία μάντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η κυβέρνηση θα λάβει μια σειρά μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση ώστε να «αντιμετωπίσει τις ουσιαστικές αιτίες της τραγωδίας».

Από την πλευρά του ο κος Λοβέρδος ανέφερε πως: «Όφειλαν οι ένοχοι υπουργοί να μην είναι εδώ να παρελαύνουν και να μας λένε πόσα θα κάνουν από εδώ και στο εξής αν και ήδη κυβερνούν 4 χρόνια. Όλοι ήξεραν ότι έχουν νεκρούς αλλά το έκρυψαν για να διευθετήσουν επικοινωνιακά τα θέματά τους».

Και συνέχισε: «Επί τρεις ημέρες η αντιπολίτευση δεν είπε λέξη σεβόμενη το εθνικό πένθος, η κυβέρνηση όμως πολιτικολογούσε για ασύμμετρες απειλές, έκανε ψευδοσυσκέψεις και κατηγορούσε τα κανάλια και τα αυθαίρετα. Ακούω τον κο Σταθάκη να μιλάει για αυθαίρετα αν και είναι αυτός που έφερε νόμο για την τακτοποίησή τους. Με κροκοδείλια δάκρυα και παράλογες θεωρίες οι πολιτικές τους ευθύνες δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσουν ακέραιες».

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ’ αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Διαβάστε ακόμα:

Φάμελλος για φωτιές

Στο Μάτι ψάχνουν νεκρούς, στο Μαξίμου αυθαίρετα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις