Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι δορυφορικές φωτογραφίες που τον «καίνε» (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι δορυφορικές φωτογραφίες που τον «καίνε» (pics)

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο δορυφορικών φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων, «παραβιάζοντας», εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τη συμφωνία που έχει συνάψει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για […]

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο δορυφορικών φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων, «παραβιάζοντας», εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τη συμφωνία που έχει συνάψει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψε ο κατασκοπευτικός δορυφόρος, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει κατασκευάσει νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Sanumdong, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας.

Στις φωτογραφίες φαίνονται δύο νέα κτίρια, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί πριν τη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, τις οποίες δημοσιεύουν αμερικανικά ΜΜΕ, στις εγκαταστάσεις αυτές κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ένας βαλλιστικός πύραυλος μακράς εμβέλειας.

Ο δορυφόρος έχει καταγράψει μεγάλη κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις. Ανάλογα υλικά και προεργασία είχε γίνει πριν την κατασκευή του διηπειρωτικού πυραύλου Hwasong-15, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ικανός να πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ιστορικό βήμα: Ο Κιμ παραδίδει στον Τραμπ λείψανα πεσόντων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις