Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατεδάφιση αυθαιρέτων: Ποιο θα πέσει πρώτο
ΕΛΛΑΔΑ

Κατεδάφιση αυθαιρέτων: Ποιο θα πέσει πρώτο

Ξεκινά η κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Μακρόνησο, κατόπιν σχετικής τροπολογίας. Σύμφωνα με όσα ορίζει, τα εν λόγω αυθαίρετα κτίσματα βεβηλώνουν την ιστορική, συμβολική σημασία του νησιού. «Οι παρεμβάσεις δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθούν λόγω της απόστασης του νησιού από τον δήμο στον οποίο υπάγεται διοικητικά, αλλά και της έλλειψης των αναγκαίων υλικών και οργανωτικών μέσων για […]

Ξεκινά η κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Μακρόνησο, κατόπιν σχετικής τροπολογίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζει, τα εν λόγω αυθαίρετα κτίσματα βεβηλώνουν την ιστορική, συμβολική σημασία του νησιού.

«Οι παρεμβάσεις δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθούν λόγω της απόστασης του νησιού από τον δήμο στον οποίο υπάγεται διοικητικά, αλλά και της έλλειψης των αναγκαίων υλικών και οργανωτικών μέσων για τη διατήρηση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των διατηρητέων κτισμάτων της, εκείνων δηλαδή που έχτισαν οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι».

Ύστερα από αυτοψία που διενήργησαν μέλη του Σώματος Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και κτισμάτων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Στόχος η αποκατάσταση της ιστορικότητας του τόπου και της αποτροπής αντίστοιχων αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μέλλον. Για αυτό επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία.

Διαβάστε ακόμα:

Δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο της φρίκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις