Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δρόμοι ποτάμια! Η στάθμη του νερού έφτασε το μισό μέτρο
ΕΛΛΑΔΑ

Δρόμοι ποτάμια! Η στάθμη του νερού έφτασε το μισό μέτρο

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε περισσότερα από δέκα σπίτια και εταιρίες σε Παλαιόκαστρο και Ευκαρπία δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει αρκετές περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Στο Ωραιόκαστρο οι δρόμοι από τη νεροποντή μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης […]

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε περισσότερα από δέκα σπίτια και εταιρίες σε Παλαιόκαστρο και Ευκαρπία δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει αρκετές περιοχές στη Θεσσαλονίκη.

Στο Ωραιόκαστρο οι δρόμοι από τη νεροποντή μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, το ύψος του νερού πίσω από το κτίριο της Νομαρχίας έχει φτάσει το μισό μέτρο.

«Ήδη έχω ενημερώσει την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας και τον αντιδήμαρχο έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα μηχανήματα, όπου χρειαστεί να καθαρίζουν τις φερτές ύλες. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Μόλις σταματήσει, τα μηχανήματα θα βγουν να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο από φερτές ύλες και να αποκαταστήσουν βλάβες άμεσα ώστε να υπάρχει κυκλοφορία. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι ζημιές έχουν προκληθεί, αν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια και κατοικίες, ώστε να στείλουμε επιτροπές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στεργιάδης σημείωσε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μέρες, οι βροχοπτώσεις δεν σταματούν και μόλις λήγει το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, εκδίδεται νέο. «Έχουμε πάει σε τροπικό κλίμα. Οι εναλλαγές του κλίματος θα είναι ακραίες και ραγδαίες, καθημερινά μέχρι το Σάββατο» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Σε «συναγερμό» η Πολιτική Προστασία – Τρέμουν τις πλημμύρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις