Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΔΝΤ: «Δεδομένες» οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Δεδομένες» οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

Το ΔΝΤ θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, όπως φαίνεται από την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στην έκθεση του άρθρου 4 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, το Ταμείο προαναγγέλλει ότι θα εμπλακεί ενεργά […]

Το ΔΝΤ θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, όπως φαίνεται από την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεση του άρθρου 4 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, το Ταμείο προαναγγέλλει ότι θα εμπλακεί ενεργά στη μετα-προγραμματική εποπτεία της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, «καλωσορίζει τη δέσμευση των αρχών να εφαρμόσουν πλήρως το προ-νομοθετημένο δημοσιονομικό πακέτο για το 2019 και το 2020».

Μάλιστα θέτει και θέμα πολιτικών κινδύνων ανατροπής αποφάσεων το 2019 λόγω πιθανών εκλογών. Θεωρεί αβέβαια τα αντίμετρα, ενώ δεν δέχεται ότι υπάρχει ο «δημοσιονομικός χώρος».

Ζητά επίσης και νέες παρεμβάσεις σε εργασιακό κα διατήρηση των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας και στις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και στις αγορές, καθώς και πιο χαμηλούς συντελεστές σε ασφαλιστικά «χαράτσια» και ΦΠΑ προκειμένου να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Επισημαίνει ότι οι πολιτικές αναφορικά με τον κατώτατο μισθό δε θα πρέπει να επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Στο πακέτο των εγγράφων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς με επιστολή του αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο κ. Ψαλιδόπουλου, ο οποίος εγκαλεί το ΔΝΤ για τις θέσεις του.

Διαβάστε ακόμα:

Γιάννης Στουρνάρας

Προειδοποίηση Στουρνάρα: Να εμμείνει η κυβέρνηση στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις