Κουβέλης για στρατιωτικούς: «Αποκαθίσταται μια αδικία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης για στρατιωτικούς: «Αποκαθίσταται μια αδικία»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τις προσπάθειες που γίνονται για να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης. «Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων χρόνων καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση αποκαθιστά μια αδικία που υπέστη μια κατηγορία εργαζομένων που επιτελεί το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα και […]

30.07.2018 | 20:11

Τις προσπάθειες που γίνονται για να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

«Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων χρόνων καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση αποκαθιστά μια αδικία που υπέστη μια κατηγορία εργαζομένων που επιτελεί το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα και το λαό, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, «η κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ από το 2015 μέχρι σήμερα σε περικοπές μισθών στους στρατιωτικούς».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κος Κουβέλης δήλωσε πως θα ήταν «πολιτικά άστοχο να αναφερθούμε στις πολιτικές εξελίξεις στη FYROM και πολύ περισσότερο να υποδείξουμε-ευθέως ή εμμέσως- στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, το τι θα πρέπει να πράξει».

Επανέλαβε ότι «η σημερινή κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από αυτές που διαθέτει η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θέμα κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται»,

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, σημείωσε ότι «είναι αρμονική, στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα εκείνης που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και την άμυνα της χώρας».

Τέλος, όπως παρατήρησε, η «έξοδος από τα μνημόνια μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε σε εφαρμογή και να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για μία ανάπτυξη, με δίκαιο και προοδευτικό πρόσημο, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του».

Διαβάστε ακόμα:

Με 11 συνοδευτικά, δύο μοτοσικλέτες και την κάμερα της… ΕΡΤ πήγε στο Μάτι ο Αλέξης

Exit mobile version