Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια – Αντιμέτωποι με 17 μεγάλες πυρκαγιές
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια – Αντιμέτωποι με 17 μεγάλες πυρκαγιές

Περίπου 12.000 πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών που καίνε την Καλιφόρνια και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους μέχρι αυτή την ώρα. Όμως η ξηρασία τροφοδοτεί τις φλόγες που παραμένουν σε μερικά σημεία ανεξέλεγκτες και έχουν ήδη κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα μετατρέποντας δασικές εκτάσεις σε σκηνικό κόλασης. «Ζούσα εδώ όλη μου […]

Περίπου 12.000 πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών που καίνε την Καλιφόρνια και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους μέχρι αυτή την ώρα.

Όμως η ξηρασία τροφοδοτεί τις φλόγες που παραμένουν σε μερικά σημεία ανεξέλεγκτες και έχουν ήδη κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα μετατρέποντας δασικές εκτάσεις σε σκηνικό κόλασης.

«Ζούσα εδώ όλη μου τη ζωή και ουδέποτε είδα φωτιά που να κάνει τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο Λίοναρντ Μότι στην κομητεία Σάστα, όπου από τις 23 Ιουλίου μαίνεται η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές αυτές, που έχει ονομασθεί «Carr».

Τουλάχιστον 14 νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας (Cal OES) κάνει λόγο για 17 μεγάλες πυρκαγιές σε όλη την Καλιφόρνια.

Από την Πέμπτη, δύο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη κομητεία Σάστα και τρία πρόσωπα –μια 70χρονη γυναίκα και τα δύο δισεγγονά της ηλικίας 4 και 5 ετών– έχασαν τη ζωή τους όταν έπιασε φωτιά το τροχόσπιτό τους.

Την Κυριακή βρέθηκε μέσα σε μια καμένη κατοικία το λείψανο ενός προσώπου που αγνόησε τις εντολές εκκένωσης, σύμφωνα με τις αρχές.

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Νεκροί και αγνοούμενοι

«Ήταν σαν ένας ανεμοστρόβιλος που είχε μέσα του φωτιά, έφθασε πάνω από τον λόφο και καταβρόχθισε το σπίτι του γείτονα», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άλις Μάκεν, μια συνταξιούχος που δεν είχε στη διάθεσή της παρά λίγα λεπτά για να διαφύγει με τον σύζυγό της από το σπίτι τους στο Ρέντινγκ. Από ένα εμπορικό κέντρο, παρακολούθησαν το σπίτι τους να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις