Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τέλος σήμερα για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει για τους πυρόπληκτους
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τέλος σήμερα για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει για τους πυρόπληκτους

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελειώνει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Εξαίρεση οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου. Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν […]

Φορολογικές δηλώσεις 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελειώνει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Εξαίρεση οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν σήμερα.

Έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 6.240.000 φορολογούμενων.

Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν την πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις μέσω της χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.

Μέχρι την Παρασκευή πάντως, έλειπαν ακόμη 240.000 δηλώσεις Ε1 αλλά λόγω εκτάκτων ο παρατάσεων πλήρης αριθμός των δηλώσεων μπορεί να αργήσει να συμπληρωθεί. Επίσης υποβλήθηκαν 3 εκατομμύρια δηλώσεις Ε2 για εισοδήματα από ακίνητα και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις Ε3 για εισοδήματα από επιχειρήσεις, «μπλοκάκια» και ελευθέρια επαγγέλματα.

Οι πυρόπληκτοι πάντως από την άλλη, θα αρχίσουν από τέλος Οκτωβρίου και κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, να πληρώνουν απανωτά όλους τους φόρους για τους οποίους δόθηκε παράταση για 3 μήνες ακόμα.

Έτσι, οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο είτε εφάπαξ είτε μέσω τριών δόσεων (με την προθεσμία της πρώτης να εκπνέει την Τρίτη 31 Ιουλίου, της δεύτερης την 28η Σεπτεμβρίου και της τρίτης την 30η Νοεμβρίου) ενώ οι πληγέντες θα πληρώσουν εφάπαξ ή την α΄δόση στις 31 Οκτωβρίου, ενώ οι η β΄δόση λήγει 30 Νοεμβρίου και η γ΄δόση στις 31 Δεκεμβρίου.

Δείτε ακόμη:

Έως το τέλος του χρόνου οι δηλώσεις Ε9 για τους πυρόπληκτους
Φορολοταρία Ιουνίου: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί – Δείτε αν κερδίσατε

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις