Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φονική πυρκαγιά: 91 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική πυρκαγιά: 91 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής. Μια ενημέρωση που ήρθε έξι ολόκληρες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές που προκάλεσαν τον θάνατο 91 ως τώρα ανθρώπων. Χρειάστηκε να προηγηθεί κι ένα μπρα ντε φερ μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τον […]

Μάτι, σημείωμα στην πόρτα

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής.

Μια ενημέρωση που ήρθε έξι ολόκληρες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές που προκάλεσαν τον θάνατο 91 ως τώρα ανθρώπων.

Χρειάστηκε να προηγηθεί κι ένα μπρα ντε φερ μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Η πυροσβεστική προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.

Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».

Αγνοούμενοι: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων».

Δείτε ακόμη:

«Μάχη» δίνουν οι ιατροδικαστές – Δέκα άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις