Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Καμμένος δικαιολογεί τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καμμένος δικαιολογεί τον Τσίπρα

Μια «αδιάφορη» συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας σαφώς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που εξόργισε με τη στάση του αυτές τις ημέρες, αναφέρθηκε στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πριν απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από […]

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος,

Μια «αδιάφορη» συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας σαφώς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που εξόργισε με τη στάση του αυτές τις ημέρες, αναφέρθηκε στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πριν απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από την Πέμπτη με εναέρια, πλωτά μέσα και επίγειες δυνάμεις, αλλά και πολιτικών μηχανικών καθώς και υλοτόμων για την αποτίμηση των καταστροφών.

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τη στάση του «συνεπή», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στρατιωτικών συντακτών είπε μεταξύ άλλων:

«Βεβαίως και ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε τόσους νεκρούς. Ακόμη κι εδώ στο ΥΠΕΘΑ που κινητοποιηθήκαμε εγκαίρως, ψάχνουμε τα σχέδια μας. Πολιτική αντιπαράθεση πάνω από νεκρούς δεν πρέπει να γίνονται. Αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες βεβαίως θα πρέπει να αποδοθούν».

«Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στο Μάτι. Είμαστε γονείς. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τεράστια εθνική τραγωδία… Ο πρωθυπουργός δεν απέδωσε την τραγωδία στον στρατηγό άνεμο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με κάτοικο από το Μάτι όταν επισκέφθηκε την περιοχή, ο κ. Καμμένος, τόνισε: «Με προβλημάτισε πολύ όσα μου είπε ο κάτοικος στο Μάτι. Ότι δεν είδε τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζήτησα από όλους λεπτομερέστατη ενημέρωση. Στο Κόκκινο Λιμανάκι, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούσαν να βγουν μέχρι την ακτή. Ήταν στο ένα μίλι. Δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν διαρκώς στον αέρα».

«Τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού πετούσαν μέσα στο σκοτάδι και σε απόσταση που φυσιολογικά δεν θα μπορούσε να τα δει ο κόσμος που ήταν στην παραλία. Με τον καπνό που υπήρχε δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσουν τα ελικόπτερα στην παραλία, τα οποία έτσι κι αλλιώς είχαν αποστολή να ψάξουν για ανθρώπους που ήταν βαθιά στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ αν η εικόνα που μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό στη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας ήταν λανθασμένη ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τι συνέβη στην ενημέρωση δεδομένου ότι ήταν στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου.

Προσέθεσε ότι από τη στιγμή που υπήρχαν πολλοί αγνοούμενοι θα έπρεπε οι Αρχές να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα πριν κάνουν ανακοινώσεις για νεκρούς και να σκεφτούν τους συγγενείς των θυμάτων.

Δείτε ακόμη:

Πρόκληση Καμμένου για την τραγωδία: Καταπατήσατε τον νόμο, καιρός να καταλάβετε (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις