Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανοίγουν στόματα: “Μέχρι τις 22:30 είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγουν στόματα: “Μέχρι τις 22:30 είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς”

Σε μία αποκάλυψη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προχώρησε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος. Όπως είπε, το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τους πρώτους νεκρούς μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, πραγματοποιήθηκε […]

Παντόφλες στην παραλία στο Μάτι

Σε μία αποκάλυψη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προχώρησε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Όπως είπε, το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τους πρώτους νεκρούς μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, πραγματοποιήθηκε μετά τις 11:30 το βράδυ, και εκεί δεν έγινε καμία αναφορά για θύματα.

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κλήση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.

Όπως εξήγησε, «μετά σταμάτησε η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ γιατί δόθηκε εντολή από το συντονιστικό κέντρο που ήταν όλοι οι υπουργοί και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ, καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο, «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ, την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.

Δείτε ακόμη:

Φρικιαστική αποκάλυψη Καμμένου για το βράδυ της πυρκαγιάς (vid)

Τα 3 «φονικά» ψέματα – Οι υπουργοί που γνώριζαν για τους νεκρούς και όσα ακολούθησαν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις