Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης – Παραιτήθηκε πρώην αρχιεπίσκοπος
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης – Παραιτήθηκε πρώην αρχιεπίσκοπος

Δεκτή έκανε σήμερα την παραίτηση του Θιοντόρ ΜακΚάρικ ο Πάπας Φραγκίσκος βάζοντας τέλος στο σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση. Ο πρώην αρχιεπισκόπος της Ουάσινγκτον και ένας από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο Θιοντόρ ΜακΚάρικ δήλωσε παραίτηση μετά τους ισχυρισμούς σε βάρος του, για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών. Η σεξουαλική […]

Δεκτή έκανε σήμερα την παραίτηση του Θιοντόρ ΜακΚάρικ ο Πάπας Φραγκίσκος βάζοντας τέλος στο σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο πρώην αρχιεπισκόπος της Ουάσινγκτον και ένας από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο Θιοντόρ ΜακΚάρικ δήλωσε παραίτηση μετά τους ισχυρισμούς σε βάρος του, για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών.

Η σεξουαλική κακοποίηση της Whitney Houston στα 7 της (pics)

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο ΜακΚάρικ έστειλε την επιστολή της παραίτησης του στον πάπα το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτησή του, από το θρησκευτικό αξίωμά του, ενώ διέταξε τον αποκλεισμό του από κάθε θρησκευτική δημόσια λειτουργία, αλλά και την υποχρέωσή του να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για προσευχή και μεταμέλεια, μέχρι οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, να τεθούν σε κανονιστική δικαστική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Βατικανού.

Σεφ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις