Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Τόσκας το παραδέχεται, και δηλώνει θλιμμένος: Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Τόσκας το παραδέχεται, και δηλώνει θλιμμένος: Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης (vid)

Οι νεκροί αυξάνονται. Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει μια ευθύνη στα… λόγια, ο Πάνος Καμμένος ειρωνεύεται κάτοικο που έχει καταστραφεί και η κυβέρνηση ασχολείται με τον ΣΚΑΙ. Τα ερωτήματα για την τραγωδία πολλά και δυστυχώς αναπάντητα. Από το πρωί και ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 88, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, έλεγε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, […]

Τόσκας πυρκαγιά

Οι νεκροί αυξάνονται.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει μια ευθύνη στα… λόγια, ο Πάνος Καμμένος ειρωνεύεται κάτοικο που έχει καταστραφεί και η κυβέρνηση ασχολείται με τον ΣΚΑΙ. Τα ερωτήματα για την τραγωδία πολλά και δυστυχώς αναπάντητα.

Από το πρωί και ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 88, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, έλεγε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί από την πυροσβεστική.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ερώτημα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Δόθηκε τελικά ή όχι η εντολή;

Ο Νίκος Τόσκας, το επιβεβαίωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Είπε ότι ήταν «πρόταση» της Πυροσβεστικής για εκκένωση οικισμών, ωστόσο αυτό πρακτικά δε μπορούσε να γίνει.

 «Εκκενώσεις μέσα σε μιάμιση ώρα, εκκενώσεις με 20.000 ανθρώπους δεν έχουν γίνει παγκόσμια» είπε ο κύριος Τόσκας.

Μάλιστα, μιλώντας σήμερα, για ακόμα μια φορά, επιστράτευσε το επιχείρημα της «άναρχης δόμησης» στο Μάτι, αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας.

«Η άναρχη δόμηση έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο. Στην περιοχή μάτι είναι το 50%… και με παραλία φραγμένη… Το καλύτερο σχέδιο του κόσμου να υπήρχε, δε θα μπορούσε να αλλάξει η δόμηση που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια… Οι 15.000 άνθρωποι που έφυγαν από την περιοχή έφυγαν με τη διευκόλυνση των αστυνομικών. Και τα 1.200 παιδάκια από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Δεν είναι μια οργανωμένη επιχείρηση;»…

Για την παραίτηση που υπέβαλε

“Ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή και αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής κατάστασης. Αυτό έχω μάθει να κάνω, να δίνω τη μάχη στη δύσκολη στιγμή… Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν. Λάθη τακτικής, σε κάθε ενέργεια μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά. Ελλείψεις υπάρχουν πολλές στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας. Παλεύουμε τα τελευταία χρόνια να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα”.

Δείτε ακόμη: 

Συνέντευξη ντροπής για τις φωτιές: Φταίει ο αέρας, οι κάτοικοι, ο… ΣΚΑΪ – «Θα κάναμε τα ίδια» (vid)
Τώρα «ξύπνησε» η Δούρου: Ζητά κατεδάφιση των… αυθαιρέτων!
Σταθόπουλος για φωτιές
Καθηλωτικός Σταθόπουλος: «Ο λαός θα συγχωρούσε, αν κάθε 5 λεπτά άκουγε μια συγγνώμη» (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις