Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ραγδαίες εξελίξεις – Βρέθηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί
ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Βρέθηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί

  Έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία εντοπίστηκαν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Έθνος. Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πυρκαγιά ήταν έργο εμπρηστών και στις έρευνες οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία, αλλά και ομάδα του […]

 

Έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία εντοπίστηκαν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Έθνος.

Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πυρκαγιά ήταν έργο εμπρηστών και στις έρευνες οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία, αλλά και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Spiegel: «Στην Ελλάδα ξέρουν από εμπρησμούς»

Σκοπός τους είναι να μελετήσουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από δορυφορικά μέσα και δείχνουν τα σημεία που εκδηλώθηκαν οι αρχικές εστίες, αλλά και μεταγενέστερες που συνέβαλαν για να πάρουν τα πύρινα μέτωπα μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα πάντα με το Έθνος σε κάποια από αυτά τα σημεία εντοπίστηκαν γκαζάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων για να πάρει η αρχική εστία αμέσως μεγάλη έκταση.

Κραυγή Βοηθείας από το Λύρειο: «ΣΩΣΤΕ τα παιδιά μας»

Μάλιστα η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τα υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός βρέθηκε στο Νταού Πεντέλης.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πίσω από τις πυρκαγιές βρισκόταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως στην περιοχή της Κινέτας οι δορυφόροι έδειξαν πως μισή ώρα μετά την εκδήλωση της αρχικής πυρκαγιάς ξέσπασαν άλλες 13 θερμικές εστίες, οι οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Εικόνες αποκάλυψης – Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής (vid)

Εκείνη την ώρα η διεύθυνση του ανέμου ήταν βόρεια, βορειοδυτική και αυτές ξέσπασαν σε σημεία βόρεια και βορειοδυτικά της αρχικής εστίας. Και τα 13 σημεία βρίσκονταν σε νοητές και παράλληλες ευθείες κοντά σε οδικό δίκτυο ενώ μεταξύ τους απείχαν 1.100 μέτρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η τρομακτική πυρκαγιά ήδη έχουν δώσει καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις