Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ντοκουμέντα από την “κόλαση”: Άνθρωποι στη θάλασσα, τρέχουν να γλιτώσουν (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντα από την “κόλαση”: Άνθρωποι στη θάλασσα, τρέχουν να γλιτώσουν (vids)

Εικόνες που δεν μπορεί να τις συλλάβει ανθρώπινος νους. Αυτές τις μέρες η Ελλάδα ακούει με κομμένα πόδια και μισή αναπνοή, δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που έζησαν την κόλαση στο Μάτι. Όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη που κυνηγούσε να κάψει ακόμα και τον τελευταίο, περιέγραφαν με ανατριχιαστικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το […]

Εικόνες που δεν μπορεί να τις συλλάβει ανθρώπινος νους.

Αυτές τις μέρες η Ελλάδα ακούει με κομμένα πόδια και μισή αναπνοή, δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που έζησαν την κόλαση στο Μάτι.

Όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη που κυνηγούσε να κάψει ακόμα και τον τελευταίο, περιέγραφαν με ανατριχιαστικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ.

Κάτοικος του Ματιού ανήρτησε φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη φρίκη της περασμένης Δευτέρας, που δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Η Έλια Κάλλια, ποστάροντας στο λογαριασμό της στο Facebook μια σειρά φωτογραφιών και κάποια βίντεο δείχνει τα ντοκουμέντα όσων έγιναν από το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι.

Άνθρωποι στη θάλασσα, άνθρωποι που έχουν φύγει έντρομοι από τα σπίτια τους αρπάζοντας δυο πράγματα, την τσάντα τους, μια μπλούζα, το σκύλο τους, κοιτούν από δω κι από κει. Δεν ξέρουν πού να πάνε, δεν έχουν καταλάβει. Παρά μόνο τρόμος και απόγνωση.

Έχοντας αγκαλιά ό.τι πρόλαβαν να πάρουν, πέφτουν στο νερό και προσπαθούν να απομακρυνθούν από την ακτή για να γλιτώσουν από τις φλόγες αλλά και από τον καπνό που τους πνίγει και δυσκολεύει την αναπνοή τους.

Άνθρωποι στη θάλασσα με ένα κομμάτι πανί στο στόμα και στη μύτη για να μπορούν να αναπνέουν, μανάδες με τα παιδιά να κρέμονται από πάνω τους.

Κάποιοι από αυτούς κολύμπησαν ώρες και κατάφεραν να σωθούν. Εθελοντές που έσπευσαν με τα σκάφη τους στην περιοχή, από το λιμενικό, τη φρεγάτα Έλλη και άλλα πλοία, τους περισυνέλεξαν.

Κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Για αυτό και η κυρία Κάλλια ποστάροντας τις εν λόγω φωτογραφίες και βίντεο σημειώνει: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται», γράφει.

Δείτε ακόμη:

Ντοκουμέντο που καθηλώνει: Οι φλόγες κυκλώνουν σπίτι – Ένας άνδρας εγκλωβίζεται (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις