Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κραυγή Βοηθείας από το Λύρειο: “ΣΩΣΤΕ τα παιδιά μας”
ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή Βοηθείας από το Λύρειο: “ΣΩΣΤΕ τα παιδιά μας”

«Κραυγή» βοηθείας από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα Τα πάντα έγιναν στάχτη. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, περιουσίες χάθηκαν, πράσινο δεν υπάρχει πια. Η Ελλάδα κλαίει, μαζί με τους πληγέντες. Οι φλόγες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Μάτι, θύμα τους όμως έπεσε και ο Νέος Βουτζάς. Μία από τις μεγαλύτερες απώλειες, είναι ο «θάνατος» του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, ενός […]

«Κραυγή» βοηθείας από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Τα πάντα έγιναν στάχτη. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, περιουσίες χάθηκαν, πράσινο δεν υπάρχει πια. Η Ελλάδα κλαίει, μαζί με τους πληγέντες.

Οι φλόγες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Μάτι, θύμα τους όμως έπεσε και ο Νέος Βουτζάς.

Μία από τις μεγαλύτερες απώλειες, είναι ο «θάνατος» του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, ενός «παραδείσου» για 45 ορφανές ψυχούλες και 20 άπορους ενήλικες. Όταν η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε, κατάφεραν και απομακρύνθηκαν εγκαίρως και πλέον φιλοξενούνται σε ιδιωτικά καταλύματα.

Πίσω όμως όλα καταστράφηκαν. Αποθήκες τροφίμων, ο ξενώνας, τα μικρά πούλμαν που μετέφεραν τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, – παντού βλέπεις μόνο αποκαΐδια.

Το «Λύρειο Παιδικό ίδρυμα – Ορθόδοξο χωριό» συνοδεύει μια συγκλονιστική ιστορία για την ίδρυση του, η οποία στιγμάτισε τη δεκαετία του ’60 την ελληνική κοινωνία.

Κάποιες νεαρές γυναίκες αποφασίζουν να φύγουν από τα σπίτια τους στον Πειραιά και να κατέβουν στην Καλαμάτα για να γίνουν μοναχές.

Ωστόσο, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, καθώς δεν είχαν συμπληρώσει τα 21 χρόνια. Αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω, φεύγουν για δεύτερη φορά από τα σπίτια τους.

Η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον Τύπο, με την αστυνομία να επεμβαίνει και τις επίμονες νεαρές να επιστρέφουν πίσω. Τελικά, γίνονται μοναχές και το 1967 ανοίγουν το Ίδρυμα με τη συνδρομή του εφοπλιστή Μάρκου Λύρα.

Από την ίδρυση του, έχει προσφέρει μία «ζεστή αγκαλιά» σε περισσότερα από 500 παιδιά που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια «ανάδοχη οικογένεια», που προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό: Την αγάπη.

Ωστόσο, δεν είναι πρώτη φορά που δοκιμάζεται. Το 1995 η μεγάλη πυρκαγιά το κατέστρεψε, όμως «ξαναγεννήθηκε» από την βοήθεια του κόσμου. Δέκα χρόνια αργότερα κινδυνεύει πάλι, αλλά καταφέρνει να βγει «ζωντανό» με μικρές ζημιές.

Οι υπεύθυνοι απευθύνουν έκκληση για στήριξη προκειμένου να ξαναβρούν τα άτυχα παιδάκια και οι ενήλικοι το χαμόγελό τους, καθώς η αποζημίωση που θα λάβουν, είναι πολύ μικρή. Το Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση και τα έσοδα προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί.

Αυτή την ώρα που η Ελλάδα βιώνει τον απόλυτο θρήνο και ακόμη μετρά θύματα, ας απλώσουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας. Ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια, για εκείνους που υποφέρουν είναι «όαση». Μην τους αφήσουμε μόνους.

Η μοναχή Μαρία, η μοναχή Καλλινίκη, οι υπόλοιπες μοναχές και όλοι όσοι προσφέρουν ανιδιοτελώς για το ίδρυμα έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Κατάθεση χρημάτων για όσους ενδιαφέρονται, γίνεται στους κάτωθι λογαριασμού που ανήκουν στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Εθνική Τράπεζα

GR11 0110 1490 0000 1494 8002 143

Τράπεζα Πειραιώς

GR46 0172 0300 0050 3000 5943 722

Alpha Bank

GR83 0140 1760 1760 0200 2000 196

Eurobank

GR53 0260 0960 0001 2010 0916 725

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις