Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φωτεινή Βρύνα: Πιθανόν να ζήσουμε ξανά αντίστοιχες καταστάσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτεινή Βρύνα: Πιθανόν να ζήσουμε ξανά αντίστοιχες καταστάσεις

Φωτεινή Βρύνα Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Βόρειου Τομέα «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» Με αφορμή τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Βόρεια Αττική, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Βόρειου Τομέα κ. Φωτεινή Βρύνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς το φαινόμενο των πλημμυρών στη Βόρεια Αττική δεν είναι καινούργιο. Από την αρχή της θητείας μου το 2014, είχα […]

Φωτεινή Βρύνα

Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Βόρειου Τομέα

«180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο»

Με αφορμή τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Βόρεια Αττική, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Βόρειου Τομέα κ. Φωτεινή Βρύνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς το φαινόμενο των πλημμυρών στη Βόρεια Αττική δεν είναι καινούργιο. Από την αρχή της θητείας μου το 2014, είχα επισημάνει την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στις συγκεκριμένες περιοχές και με αφορμή τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014 στα βόρεια προάστια, είχα καταθέσει ερώτηση προς την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την πρόληψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα στην συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχα επισημάνει ότι θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενόψει και της χειμερινής περιόδου προκειμένου να εκλείψουν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον, για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση, αποδεικνύει στην πράξη ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Το πρόβλημα με τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλο και η επίλυσή του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι πάνω στα ρέματα έχουν χτιστεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Την κύρια ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα έπρεπε να παραιτηθεί, την έχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ο οποίος σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, αντί να λύσει διαδικαστικά θέματα που άπτονται της γραφειοκρατίας που για να υλοποιηθεί ένα έργο χρειάζονται 3-4 χρόνια, στο μόνο θέμα που έχει αναλωθεί και θεωρεί σπουδαίο έργο είναι ο Κλεισθένης.

Πλημμύρες Μαρούσι

Σημαντική ευθύνη φέρει και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ήταν ενήμερη για τη συγκεκριμένη κατάσταση, ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχει έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Για το λόγο αυτό, απαιτείται άμεσα να ληφθούν μέτρα, καθώς είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να ζήσουμε αντίστοιχες θλιβερές καταστάσεις όπως αυτές στη Μάνδρα πριν λίγους μήνες και στο Μάτι που έχουν χαθεί 84 συμπολίτες μας και δεν έχουμε ακούσει ένα συγνώμη».

Διαβάστε ακόμη:

Ασύμμετρο φαινόμενο… αδικοχαμένες ψυχές, από τη Φωτεινή Βρύνα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις