Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / The Favourite, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The Favourite, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (vid)

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 29/8-8/9. Σηματοδοτώντας την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011 όπου οι «’Αλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου. Τρίτος κύκλος για την «τέλεια ληστεία» κι ένα κορυφαίο κομμάτι […]

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 29/8-8/9.

Σηματοδοτώντας την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011 όπου οι «’Αλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Τρίτος κύκλος για την «τέλεια ληστεία» κι ένα κορυφαίο κομμάτι (vid)

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις, ενώ το σενάριο της υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα.

Η ταινία αποτελεί και ταινία έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (28/9), είναι ένα σατυρικό δράμα εποχής που αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας με κεντρικά πρόσωπα τη βασίλισσα ‘Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ.

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις