Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Παραιτηθείτε!» – Πυρά αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραιτηθείτε!» – Πυρά αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, κατά την οποία ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για την φονική καταστροφή. Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο. Το ΦΕΚ «ντοκουμέντο» για το Κόκκινο […]

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, κατά την οποία ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για την φονική καταστροφή.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο.

Το ΦΕΚ «ντοκουμέντο» για το Κόκκινο Λιμανάκι (pics)

H Πειραιώς τονίζει ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μέρες από την εθνική τραγωδία «για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός». Όμως, τονίζει η ΝΔ «στην πολιτικοί, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης και γιατί δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να θρηνούμε 86 θύματα.

Στο ίδιο κλίμα και το Κίνημα Αλλαγής: «Ο κ. Τσίπρας μετά το κυνικό και απεχθές show που έστησε το βράδυ της καταστροφής, προχώρησε σήμερα στο δεύτερο μέρος ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου» τονίζουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Τσίπρας: «Αναλαμβάνω προσωπικά την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία» (vid)

«Ο κ.Τσίπρας φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησαν στο χαμό τόσων ανθρώπων, οδήγησαν σε μια καταστροφή» προσθέτουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη , δεν το κάνει ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου, αλλά ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η παραίτηση είναι μονόδρομος» καταλήγουν, επαναλαμβάνοντας το αίτημα Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα.

Για πολιτική υποκρίσια κατηγορεί τον πρωθυπουργό το Ποτάμι το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατακραυγή που ξεσήκωσε η προκλητική παράσταση των υπουργών του χθες, ανάγκασε τον κ.Τσίπρα να αλλάξει ρεπερτόριο.

Τώρα «ξύπνησε» η Δούρου: Ζητά κατεδάφιση των… αυθαίρετων!

«Προσπαθώντας να καταλαγιάσει λίγο την αγανάκτηση των πολιτών, είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη… Πολιτική ευθύνη σημαίνει αναγνώριση λαθών και παραλείψεων και η ανάληψή της οδηγεί υποχρεωτικά σε παραιτήσεις» αναφέρει το Ποτάμι.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ομιλία του στο Υπουργικό συμβούλιο απέδειξε ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Μόνο έτσι εξηγείται γιατί η στάση της αντιπολίτευσης ήταν εξαιρετικά υπεύθυνη» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνέχισε την κριτική του στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο:

«Έκανε ολόκληρο Υπουργικό Συμβούλιο με προφανή στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από το επικοινωνιακό βατερλό της σύσκεψης σε ζωντανή σύνδεση την ώρα που καίγονταν άνθρωποι και της συνέντευξης τύπου στην οποία δεν αναλήφθηκε καμία ευθύνη και δεν ειπώθηκε ούτε μία συγνώμη.

Η πολιτική ευθύνη όμως συνοδεύεται με παραιτήσεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, ειδικά από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη όλη η κυβέρνηση. Η πολιτική ευθύνη απαιτεί πράξεις και όχι λόγια, για αυτό ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ τώρα”».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις