Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Βόμβα» από τον δήμαρχο Ραφήνας – Για αυτό δεν εκκενώθηκε η περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» από τον δήμαρχο Ραφήνας – Για αυτό δεν εκκενώθηκε η περιοχή

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς κατήγγειλε σήμερα ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για να εκκενώσουν την περιοχή την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν sms για εκκένωση της περιοχής», δήλωσε, μιλώντας στον ρ/σ Realfm 97,8 Βαγγέλης Μπουρνούς. Σταμούλης: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «Εγώ […]

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς κατήγγειλε σήμερα ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για να εκκενώσουν την περιοχή την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν sms για εκκένωση της περιοχής», δήλωσε, μιλώντας στον ρ/σ Realfm 97,8 Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σταμούλης: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό

«Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει», τόνισε ο κ. Μπουρνούς.

«Πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει», σημείωσε εν συνεχεία, όσον αφορά στις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Υπέκυψε κι άλλος τραυματίας – Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός

Για το σχέδιο της εκκένωσης, ο δήμαρχος Ραφήνας, είπε χαρακτηριστικά ότι «Μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου δεν έχει αυτό το σχέδιο εκκένωσης για το οποίο μιλάτε. Υπάρχει όμως ο Ξενοκράτης, ένα σχέδιο εκκένωσης. Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».

Το ΦΕΚ «ντοκουμέντο» για το Κόκκινο Λιμανάκι (pics)

«Τη δοκιμή δεν την κάνω εγώ. Δεν γίνεται σε κάθε περιοχή. Μας φώναξε η πυροσβεστική –νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου– και κάναμε άσκηση», είπε ο κ Μπουρνούς.

«Έγινε δοκιμή στις αρχές τις περιοχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν την δίνει ο δήμαρχος, αλλά το πυροσβεστικό σώμα», συμπλήρωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ένας 5% από το Μάτι ανήκει στον Δήμο Ραφήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις