Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανέβηκε η «ταρίφα» – Πόσα δίνουν για ένα πλαστό διαβατήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανέβηκε η «ταρίφα» – Πόσα δίνουν για ένα πλαστό διαβατήριο

Από 300 μέχρι 1.200 ευρώ κοστολογούσε την δουλειά του ο αλλοδαπός που εξέδιδε πλαστά έγγραφα και τα κυκλοφορούσε την αγορά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων στα Πατήσια. «Έγδυναν» σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πέντε συλλήψεις Ο δράστης που συνελήφθη είναι ένας 33χρονος από το […]

Από 300 μέχρι 1.200 ευρώ κοστολογούσε την δουλειά του ο αλλοδαπός που εξέδιδε πλαστά έγγραφα και τα κυκλοφορούσε την αγορά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων στα Πατήσια.

«Έγδυναν» σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πέντε συλλήψεις

Ο δράστης που συνελήφθη είναι ένας 33χρονος από το Σουδάν, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με δυνατότητα κατάρτισης πλαστών εγγράφων ή νοθείας γνήσιων, τα οποία προορίζονταν για τη νομιμοποίηση της παραμονής, καθώς και για την προώθηση των ενδιαφερομένων από και προς την Ελλάδα.

Αλλοδαποί έπιαναν στον «ύπνο» τους ενοίκους

Από την παράνομη δράση του ο 33χρονος αποκόμιζε χρηματικά κέρδη, που κυμαίνονταν από 300 έως 1.200 ευρώ ανά έγγραφο, ανάλογα με το είδος του, τη χώρα προέλευσης και την ποιότητα της πλαστογραφίας.

Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, απαρτιζόταν από εκτυπωτές πλαστικών καρτών, θερμοκολλητές εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα σκάνερ, σφραγίδες και μήτρες σφραγίδων καθώς και διάφορα εργαλεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις