Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νεκρός εντοπίστηκε ο Γιώργος Κατσιμπάρδης – Συλλυπητήρια από Βούτση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο Γιώργος Κατσιμπάρδης – Συλλυπητήρια από Βούτση

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης. Ο 79χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα, κοντά στο Λιμανάκι της Δροσιάς. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κατσιμπάρδη  Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του […]

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης.

Ο 79χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα, κοντά στο Λιμανάκι της Δροσιάς.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κατσιμπάρδη 

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1939 στη Δομβραίνα Βοιωτίας και διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία και αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις. Υπήρξε πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960).

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ, ενώ το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια και το ίδιο διάστημα χρημάτισε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ- στη συνέχεια επίτιμος Πρόεδρος και υφυπουργός Εσωτερικών.

Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέγεται από την Κ.Ε. γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών και το 1994 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το ίδιο έτος τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και ορίσθηκε υπεύθυνος του Εκτελεστικού Γραφείου για τους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Θεσμών ενώ το 1995 επανεκλέχθηκε μέλος του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είχε συγγράψει αρκετά βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη, όπως «Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα», «Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες», «Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής», «Υπάρχει και η Βουθόη», «ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός», «Ιστορία επτά μύθων. Κύκλια έπη, Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος και Ηρόδοτος: οι βασικές πηγές του 1ου τόμου», «Ιστορία επτά μύθων. Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης: οι βασικές πηγές του 2ου τόμου» και «Βλάχοι και Βάκχοι στη Θήβα».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Κατσιμπάρδη.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιώργου Κατσιμπάρδη, ο οποίος υπήρξε μέλος της Βουλής των Ελλήνων επί 22 συνεχή χρόνια και υφυπουργός Εσωτερικών στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Ο Γ. Κατσιμπάρδης, που σπούδασε νομικά, συμμετείχε δυναμικά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από το ΠΑΚ και ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ως βαλκανιονίκης συμμετείχε ενεργά τόσο από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, όσο και από την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», στους αγώνες για την αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού, μακριά από τη μάστιγα των αναβολικών. Με τα βιβλία του εμπλούτισε την έρευνα για τους αρχαίους τραγικούς και τη μυθολογία».

«Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας αποχαιρέτησε τον Γιώργο Κατσιμπάρδη μέσω facebook γράφοντας το ακόλουθο μήνυμα: 

«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΕΦΥΓΕ

Είχαμε πολυετή κοινή πορεία, μαζί και στα πολύ δύσκολα. Αθόρυβα δημιουργικός, επίμονος με στόχους. Καθαρός και ασυμβίβαστος. Πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες χωρίς εκλογική αντιπαροχή ή πολιτική ή οικονομική εξαργύρωση.
Λάτρης της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης, με ΕΡΓΟ, όχι λόγια.
Πριν λίγες βδομάδες που ξαναμιλήσαμε, σχεδίαζε να κάνει εκδήλωση για τον αθλητισμό, που λάτρεψε και υπηρέτησε από κάθε θέση, στο Αγρίνιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις