Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Περισσότερες από 8 στις 10 κατοικίες είναι ανασφάλιστες έναντι πυρκαγιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες από 8 στις 10 κατοικίες είναι ανασφάλιστες έναντι πυρκαγιών

Η καταστροφή που έπληξε τις περιοχές της Κινέτας, της Ραφήνας, της Καλλιτεχνούπολης, το Μάτι και το Νέο Βουτζά αποδεικνύει πως οποιαδήποτε ζημία συμβεί σε περιουσίες από φυσικά φαινόμενα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αντιμετωπιστεί οικονομικά από τους πολίτες. Σήμερα στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένες κατοικίες ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 15% του συνόλου των κατοικιών. Το γεγονός πως περισσότερες από 8 στις […]

Η καταστροφή που έπληξε τις περιοχές της Κινέτας, της Ραφήνας, της Καλλιτεχνούπολης, το Μάτι και το Νέο Βουτζά αποδεικνύει πως οποιαδήποτε ζημία συμβεί σε περιουσίες από φυσικά φαινόμενα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αντιμετωπιστεί οικονομικά από τους πολίτες.

Σήμερα στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένες κατοικίες ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 15% του συνόλου των κατοικιών. Το γεγονός πως περισσότερες από 8 στις 10 κατοικίες είναι ανασφάλιστες έναντι πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών δείχνει τη νοοτροπία στην Ελλάδα.

Στεργίου: Πώς ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά

Το 15% εκείνων που έχουν ασφαλιστεί έναντι πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών δεν εγκατέλειψαν τα ασφαλιστήριά τους μέσα στην κρίση.

Τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δείχνουν πως η ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων που σχετίζεται με ασφαλιστήρια για πυρκαγιά και φυσικές καταστροφές έμεινε σχεδόν αμετάβλητη μεταξύ 2007-2017, κοντά στα 350 εκατ. ευρώ περίπου ή στο 17% του συνόλου των ασφαλίστρων.

Αλλά και οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών συνολικά δεν μεταβλήθηκαν πολύ  μεταξύ 2007-2016. Από 2,54 δισ. ευρώ που ήταν το 2007 υποχώρησαν στα 2,32 δισ. ευρώ στις αρχές του προηγούμενου έτους, γεγονός που δείχνει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν σταμάτησαν να πληρώνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις