Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιός Δυτικού Νείλου – Δύο νέα κρούσματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιός Δυτικού Νείλου – Δύο νέα κρούσματα

Δύο ακόμη κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ανεβάζουν τον αριθμό των περιστατικών στην περιοχή σε τρία. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, τα δύο νέα κρούσματα αφορούν μια 46χρονη γυναίκα στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μια 73χρονη […]

Δύο ακόμη κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ανεβάζουν τον αριθμό των περιστατικών στην περιοχή σε τρία.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, τα δύο νέα κρούσματα αφορούν μια 46χρονη γυναίκα στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μια 73χρονη στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πληθαίνουν τα κρούσματα

“Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα διενεργήθηκαν χθες ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ψεκασμοί θα γίνουν επίσης αύριο και μεθαύριο” προσθέτει ο κ. Χατζηβρέττας.

Ιός του δυτικού Νείλου: Δύο νέα λοιμώδη κρούσματα

Στο μεταξύ, εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για την προστασία από τα κουνούπια ξεκίνησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών. Σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Προστασία από τα κουνούπια» θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στα Κ.Α.Π.Η. Παράλληλα ο δήμος καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κουνούπια και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επιπλέον δράσεις ενημέρωσης των δημοτών με αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις