Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξέσπασμα οργής: «Έκαναν το Μάτι νεκροταφείο»
ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασμα οργής: «Έκαναν το Μάτι νεκροταφείο»

Ξεσπούν από οργή οι κάτοικοι στο Μάτι μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά, ενώ μαρτυρίες και καταγγελίες για «φονικό» και για έλλειψη βοήθειας από τους αρμόδιους έρχονται καθημερινά στο φως. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ μια οργισμένη κάτοικος της μαρτυρικής περιοχής ξέσπασε και περιέγραψε τις συνθήκες που βίωσε. «Το Μάτι είναι το σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Ολοι στο […]

Ξεσπούν από οργή οι κάτοικοι στο Μάτι μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά, ενώ μαρτυρίες και καταγγελίες για «φονικό» και για έλλειψη βοήθειας από τους αρμόδιους έρχονται καθημερινά στο φως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ μια οργισμένη κάτοικος της μαρτυρικής περιοχής ξέσπασε και περιέγραψε τις συνθήκες που βίωσε.

«Το Μάτι είναι το σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Ολοι στο Μάτι είμαστε αδέλφια, έχω χάσει την οικογένειά μου. Την οικογένεια του Ματιού» είπε η κα Χρύσα, 41 ετών.

Ιατροδικαστής: «Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες. Οι περισσότεροι είχαν φρικτό θάνατο» (vid)

Όπως περιέγραψε, αρχικά η εικόνα που είχαν μέσα από τα ΜΜΕ είναι ότι είναι ασφαλείς καθώς η φωτιά στο Νταού Πεντέλης ήταν ψηλά στο βουνό. «Μέσα σε 5 λεπτά ακούμε ότι «καιγόμαστε», ανέβηκα στο σπίτι πήρα τους δικούς μου και προσπαθήσαμε να διαφύγουμε» είπε και συνέχισε:

«Υπήρχε μποτιλιάρισμα, επάνω είχαν κλείσει την Μαραθώνος και αντί να τους στέλνουν προς Μαραθώνα ή Αθήνα τους έστελναν στο Μάτι για να πνιγούμε όλοι μαζί».

160.000 πολίτες υπογράφουν ψήφισμα κατά του Ψινάκη (pic)

Ενώ συνεχίζοντας την δραματική περιγραφή της αποκαλύπτει: «Ήμουν στη θάλασσα με ηλικιωμένους Από τις 18:30 μέχρι τις 22:00 είμαστε στο νερό, στα βράχια. Ουρλιάζανε, έκλαιγαν όλοι. Δεν έχει ξαναγίνει. Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια. Το έζησα και βγήκα ζωντανή. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν ήταν δίπλα μας ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία» υποστήριξε.

Η κάτοικος του Ματιού συνέχισε, οργισμένη: «Μας άφησαν στο έλεος. Ήμασταν μόνοι μας, αβοήθητοι. Φονικό ήταν αυτό. Μας έκαναν το Μάτι, το διαμάντι της Αττικής, νεκροταφείο».

Ερυθρός Σταυρός: Υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός – Προσοχή στις απάτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις