Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μπορώ να αυξήσω την γονιμότητα μου με φυσικούς τρόπους και να γίνω μανούλα;
ΥΓΕΙΑ

Μπορώ να αυξήσω την γονιμότητα μου με φυσικούς τρόπους και να γίνω μανούλα;

Η Υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί δυστυχώς πολλά ζευγάρια, στερώντας τους τη χαρά να γίνουν γονείς. Γιατί αυξάνουν τα ποσοστά των ανθρώπων με υπογονιμότητα; «Δυστυχώς ένα στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Τα φάρμακα, τα χλαμύδια, η ακτινοβολία, οι παιδικές ασθένειες, το περιβάλλον, αλλά και γενετικοί παράγοντες μπορούν να ελαττώσουν την παραγωγή σπέρματος. Στη […]

Η Υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί δυστυχώς πολλά ζευγάρια, στερώντας τους τη χαρά να γίνουν γονείς. Γιατί αυξάνουν τα ποσοστά των ανθρώπων με υπογονιμότητα;

Η Κατερίνα Ζαγοραίου ρωτά τον Μαιευτήρα -Χειρουργό- Γυναικολόγο Ευάγγελο Γκικόντε

«Δυστυχώς ένα στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Τα φάρμακα, τα χλαμύδια, η ακτινοβολία, οι παιδικές ασθένειες, το περιβάλλον, αλλά και γενετικοί παράγοντες μπορούν να ελαττώσουν την παραγωγή σπέρματος. Στη γυναίκα η ενδομητρίωση, οι πολυκυστικές ωοθήκες, τα προβλήματα στην ωορρηξία, το κάπνισμα, αλλά και άλλοι πολλοί λόγοι ενδέχεται να ελαττώσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Όμως τώρα πια υπάρχουν μεγαλύτερες ελπίδες απόκτησης παιδιού και μάλιστα χωρίς τις μακροχρόνιες επεμβατικές και ακριβές μεθόδους που πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα».

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να αυξηθεί η γονιμότητα;

«Υπάρχουν ενναλακτικές μέθοδοι, που όμως δεν αντικαθιστούν την παραδοσιακή ιατρική, αλλά την συμπληρώνουν και μπορούν να αυξήσουν την γονιμότητα, αλλά και να βοηθήσουν στην αύξηση των πιθανοτήτων συγκράτησης του εμβρύου, γιατί πολλές γυναίκες, ενώ καταφέρνουν να συλλάβουν, στη συνέχεια αποβάλλουν το έμβρυο. Τα αποτελέσματα των εναλλακτικών μεθόδων είναι εντυπωσιακά».

Σε ποιό σημείο υπερτερούν οι φυσικοί τρόποι αύξησης της γονιμότητας;

«Οι μέθοδοι αυτές δεν έχουν καθόλου παρενέργειες σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους, διότι τα φάρμακα που δίνονται με σκοπό την διέγερση των ωοθηκών κρύβουν κάποιους κινδύνους για την υγεία».

Τί πρέπει να κάνει το ζευγάρι που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας;

«-Αρχικά δεν θα πρέπει να έχει άγχος και αγωνία, διότι ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει πάρα πολύ.

-Πρέπει να σταματήσουν και οι δύο το κάπνισμα, το ποτό, την λήψη ηρεμιστικών, αλλά και να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης. Πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, να καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά και να μειώσουν την ζάχαρη.

-Σίγουρα να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής, όπως ψευδάργυρο, βιταμίνη c, σελήνιο, χρώμιο, βιταμίνη E, ασβέστιο, σίδηρο, φιλικό οξύ και βιταμίνες B.

-Απαραίτητη είναι και η λήψη λιπαρών οξέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έχω κατάθλιψη! Φαίνεται ή όχι;

Γνωρίζω περιπτώσεις γυναικών που μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες και πολλή απογοήτευση ήρθαν σε εσάς και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες σας τα κατάφεραν!

«Πιστεύω ότι η υπογονιμότητα είναι μία κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στόχος μου είναι να βοηθηθούν πολλά ζευγάρια, που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Επαναλαμβάνω όμως ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι δεν έρχονται για να αντικαταστήσουν, αλλά για να συμπληρώσουν τις παραδοσιακές μεθόδους».

 

Ευάγγελος Γκικόντες
Χειρουργός-Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
[email protected]
www.diagnostiki.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις