Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκαλούν ρίγη οι ιατροδικαστές: Τώρα, ήταν όντως “πρώτη φορά”
ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλούν ρίγη οι ιατροδικαστές: Τώρα, ήταν όντως “πρώτη φορά”

  Συγκλονισμένοι οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να κάνουν τις νεκροψίες στις σορούς των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του Helios». Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης έκανε λόγο για μια κατάσταση πρωτόγνωρη και μαζικής καταστροφής. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε […]

 

Συγκλονισμένοι οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να κάνουν τις νεκροψίες στις σορούς των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του Helios».

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης έκανε λόγο για μια κατάσταση πρωτόγνωρη και μαζικής καταστροφής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως «έχουμε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα σε αρκετά θύματα. Οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς εντός του ύδατος. Επιπροσθέτως, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες», πρόσθεσε.

«Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Είναι σοροί που έχουμε είναι γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει».

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Μπογιώκας Ηλίας, δήλωσε: «Κάθε φορά λέμε “πρώτη φορά συνέβη”. Αυτή τη φορά, όντως συνέβη πρώτη φορά σε συναίσθημα. Μεγάλοι άνθρωποι, παιδιά από κατασκηνώσεις, τουρίστες, πραγματικά υπάρχει μεγάλη αντίθεση στην ψυχική διάθεση: από τη χαρά του καλοκαιριού πήγαμε στη λύπη αυτή που ζούμε όλοι μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, γρηγορότερα, και με τον πιο σωστό τρόπο ώστε να γίνει η αναγνώριση».

«Δεν βάζουμε μέσα να δουν τέτοια εικόνα οι συγγενείς. Δεν αντέχουν. Εδώ δεν αντέχουμε εμείς. Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορούν να μπουν μέσα που τους έχουμε όλους καμένους. Δεν μπορεί να εξοικειωθεί ένας άνθρωπος ψυχικά με το θάνατο. Και τέτοιου είδους θάνατο, ειδικά όταν έχεις και μικρά παιδιά» είπε ο ίδιος.

«Τέτοιες κακώσεις και τέτοιο κάψιμο είχα συναντήσει με το Ήλιος αν θυμάστε. Όμως εκεί ήταν περιορισμένο, ήταν ένα αεροπλάνο που έπεσε. Εδώ είναι αυτός ο ψυχισμός κυρίως που κάνει φρικτό το θέαμα και το θέαμα και την αντιμετώπιση από μέρος μας πολύ δύσκολη».

Στο μεταξύ, ένα παράλληλο δράμα εκτυλίσσεται όλες αυτές τις ώρες στα νεκροτομεία στο Σχιστό και στο Γουδή.

Αστυνομία: «Φρένο» στο αλαλούμ για τα δίδυμα κοριτσάκια

Αρχικά οι σοροί πήγαιναν στο Σχιστό αλλά στην συνέχεια κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο Γουδή και οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και όσοι ψάχνουν τους δικούς τους καταφθάνουν για να διαπιστώσουν αν ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο δικός τους άνθρωπος.

Υπάρχουν δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία δεν είναι αναγνωρίσιμα.

Οι συγγενείς των θυμάτων καταφθάνουν στο νεκροτομείο Σχιστό είτε για να αναγνωρίσουν είτε για να δώσουν δείγμα DNA ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Λέξεις «μαχαίρι» στην καρδιά από την μητέρα που έχασε τα πάντα: Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας

Μάτι: Ο άντρας της δεν μπορούσε να φύγει και τον ακολούθησε στον θάνατο

«Αν δεν γίνει θαύμα…», έγραψε ο Παναγιώτης πριν καεί μαζί με όλη την οικογένεια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις