Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία στο Λάος – Εκατοντάδες αγνοούμενοι στο έλεος της φύσης (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Λάος – Εκατοντάδες αγνοούμενοι στο έλεος της φύσης (vid)

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος υπό κατασκευή στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος. Το φράγμα, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, κατέρρευσε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος  και να πλημμυρίσουν έξι γειτονικά χωριά προκαλώντας τον […]

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος υπό κατασκευή στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος.

Το φράγμα, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, κατέρρευσε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος  και να πλημμυρίσουν έξι γειτονικά χωριά προκαλώντας τον θάνατο «πολλών ανθρώπων», ενώ «οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε εκατοντάδες», διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των κομμουνιστικών αρχών της χώρας.

Κινέτα: Οι εικόνες από το διάστημα κόβουν την ανάσα (pics)

«Πολλά σπίτια καταστράφηκαν επίσης», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πάνω από 6.600 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Βίντεο δείχνουν χωρικούς να έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους κι άλλους να μετακινούνται με βάρκες.

Πολλές δεκάδες φράγματα κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο στο Λάος, το οποίο εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της υδροηλεκτρικής ενέργειας που παράγει στις γειτονικές του χώρες, κυρίως στην Ταϊλάνδη.

Οι πυρκαγιές τυλίγουν την Ευρώπη

Εδώ και πολλά χρόνια, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχίες όσον αφορά τις φιλοδοξίες του Λάος στον τομέα της ενέργειας, κυρίως για τον αντίκτυπο των υδροηλεκτρικών φραγμάτων του στον ποταμό Μεκόνγκ, στην χλωρίδα και την πανίδα του, στους αγροτικούς πληθυσμούς και στις τοπικές οικονομίες που εξαρτώνται από αυτόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις