Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον Τραμπ

Μετά τις επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, ο Μορίς Ομπστφελντ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της. Παρά τις κινήσεις νομισμάτων που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχουν αποδείξεις για χειραγώγηση», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, μιλώντας στο CNBC. BREXIT: […]

Μετά τις επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, ο Μορίς Ομπστφελντ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της. Παρά τις κινήσεις νομισμάτων που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχουν αποδείξεις για χειραγώγηση», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, μιλώντας στο CNBC.

BREXIT: Η Μέι πήρε την κατάσταση στα χέρια της

Ο Ομπστφελντ τόνισε μάλιστα ότι και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, στα μέσα Απριλίου.

Είχε όμως θέσει υπό παρακολούθηση τη χώρα, όπως και τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Ινδία.

Νέα συνάντηση Πούτιν – Τραμπ μέσα στο έτος

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε καταγγείλει: «Η Κίνα, η ΕΕ και άλλες χειραγωγούν τα νομίσματά τους χαμηλώνοντας τα επιτόκιά τους».

Την Τρίτη, κινεζικό νόμισμα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με το δολάριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις