Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι πυρκαγιές τυλίγουν την Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πυρκαγιές τυλίγουν την Ευρώπη

Η ΕΕ έχει κινητοποιήσει από χθες, Δευτέρα, πολύ σημαντικά μέσα για να βοηθήσει στην ταυτόχρονη κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, την Σουηδία και τη Λετονία, γεγονός που υποβάλει σε δοκιμασία τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας που διαθέτει. Από πυρκαγιές πλήττεται επίσης η Λετονία, η οποία λαμβάνει βοήθεια από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus, διευκρίνισε παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. […]

Η ΕΕ έχει κινητοποιήσει από χθες, Δευτέρα, πολύ σημαντικά μέσα για να βοηθήσει στην ταυτόχρονη κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, την Σουηδία και τη Λετονία, γεγονός που υποβάλει σε δοκιμασία τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας που διαθέτει.

Από πυρκαγιές πλήττεται επίσης η Λετονία, η οποία λαμβάνει βοήθεια από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus, διευκρίνισε παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τσίπρας: Τριήμερο εθνικό πένθος – «Κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος»

Ο πολλαπλασιασμός των πυρκαγιών και οι γεωγραφικές τους τοποθεσίες, από το βορειότερο τμήμα ως το νοτιοανατολικό της Ευρώπης, συνηγορούν υπέρ της υιοθέτησης της RescUE, της πρότασης που παρουσίασε στα τέλη του 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποκτήσει η ΕΕ τους δικούς της επιχειρησιακούς πόρους, υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ που δημιουργήθηκε το 2001 στηρίζεται σήμερα σε ένα εθελοντικό σύστημα.

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – Οι κόκκινες περιοχές (pic)

Η πρόταση που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός αποθέματος πόρων που θα εξασφαλίζει την αντίδραση της ΕΕ σε θέματα πολιτικής προστασίας για να βοηθάει τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν καταστροφές όταν εξαντλούνται οι δικές τους δυνατότητες σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις