Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φωτιά στα Χανιά – Μία έγκυος και πέντε ακόμη στο νοσοκομείο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στα Χανιά – Μία έγκυος και πέντε ακόμη στο νοσοκομείο

Πύρινη λαίλαπα και στην Κρήτη Η φωτιά στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων είναι σε εξέλιξη. Δασική και αγροτική έκταση έγινε στάχτες ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Μαύρη μέρα για τη χώρα: Νεκροί, ανάμεσά […]

Πύρινη λαίλαπα και στην Κρήτη

Η φωτιά στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων είναι σε εξέλιξη.

Δασική και αγροτική έκταση έγινε στάχτες ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Μαύρη μέρα για τη χώρα: Νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά και τραυματίες – «Τα θύματα θα διπλασιαστούν»

Ζημιές έχει υποστεί και το ζωικό βασίλειο, ενώ οι φλόγες απείλησαν υπό ανέγερση οικοδομή και αποθήκη μέρος της οποίας υπέστη ζημιές.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσσες, ενώ τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ ρίψεις νερού έκαναν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Νεκρό βρέφος 6 μηνών από την φωτιά

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ από τις 8 το βράδυ αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου που είχε διακοπεί από τις 3 μετά το μεσημέρι.

Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είναι και μία έγκυος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις