Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Γλυκέ μου Μάνο, είσαι πια στις μαύρες λαγκαδιές του Παραδείσου»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Γλυκέ μου Μάνο, είσαι πια στις μαύρες λαγκαδιές του Παραδείσου»

Με θλίψη η Ελλάδα αποχαιρετά τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο σπουδαίος ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος έπαθε ανακοπή καρδιάς. Τις τελευταίες δύο ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». «Έφυγε» από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου Ο καλλιτεχνικός κόσμος, είναι συγκλονισμένος από την απώλεια του Μάνου Ελευθερίου, […]

Με θλίψη η Ελλάδα αποχαιρετά τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο σπουδαίος ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος έπαθε ανακοπή καρδιάς. Τις τελευταίες δύο ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος, είναι συγκλονισμένος από την απώλεια του Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος είχε γράψει πολλά από τα κορυφαία τραγούδια και είχε μελοποιηθεί από πλειάδα σπουδαίων συνθετών.

Μηνύματα συγκίνησης έστειλε και ο πολιτικός κόσμος της χώρας για την απώλειά του.

Συγκλονισμένος ο Θάνος Μικρούτσικος

Ο μουσικοσυνθέτης είχε συνεργαστεί από δεκαετιών με τον σπουδαίο στιχουργό και τον αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση. Σ’ αυτήν υπενθυμίζει πολλά από τα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου : Από το «Τρένο για την Κατερίνη» μέχρι τη «Δίκοπη Ζωή» και από τα «Λόγια και τα Χρόνια τα χαμένα» μέχρι τον «Αμλετ της Σελήνης»».

Του αφιερώνει δε το τραγούδι «Τα παγώνια της θάλασσας» από τον δίσκο «Τροπάρια για Φονιάδες».

Ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία του Μάνου Ελευθερίου

Η ανάρτηση του Θάνου Μικρούτσικου για τον Μάνο Ελευθερίου:

Με το “ Τρένο για την Κατερίνη”, το “Σεργιάνι μας στον κόσμο” με τα “Λόγια και τα χρόνια τα χαμένα” με τη “Δίκοπη ζωή” και τόσα άλλα ταξιδεύει πια ως ένας άλλος “Άμλετ” στη Σελήνη.

Θα θυμάμαι για πάντα Μάνο τις εξομολογήσεις μας στο τελευταίο μας τηλεφώνημα πριν λίγες μέρες. Θα τις κρατώ καλά φυλαγμένες ανάμεσα στα πολύτιμα της ζωής μου Μάνο μου, γλυκέ μου Μάνο που είσαι πια “πουλί και κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του Παραδείσου”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις