Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / O 11χρονος Βασίλης θέλει να «αποδείξει» ότι υπάρχει Θεός
ΚΟΣΜΟΣ

O 11χρονος Βασίλης θέλει να «αποδείξει» ότι υπάρχει Θεός

Σε ηλικία μόλις 11 ετών ολοκλήρωσε το κολέγιο ο ομογενής – ιδιοφυία Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης και πλέον ετοιμάζεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τοπική εφημερίδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την ενορία του ιερέα πατέρα του, π. […]

Σε ηλικία μόλις 11 ετών ολοκλήρωσε το κολέγιο ο ομογενής – ιδιοφυία Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης και πλέον ετοιμάζεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τοπική εφημερίδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την ενορία του ιερέα πατέρα του, π. Πέτρου Μαϊλλη, στην περιοχή Τάμπα Μπέι, θέλει μια μέρα να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού με μέσο την επιστήμη.

Μια ομογενής «στέλνει» στον ανακριτή τον Τραμπ

Από την ηλικία των επτά μηνών ο Ουίλιαμ -με καταγωγή από την Κάλυμνο- μιλούσε με ολοκληρωμένες προτάσεις. Έμαθε πρόσθεση και αφαίρεση πριν κλείσει τα δύο, γνώριζε το αλφάβητο τριών γλωσσών ένα χρόνο αργότερα και στα τέσσερα ο μεγαλύτερος αδελφός του, του είχε ήδη διδάξει άλγεβρα.

Όταν ήταν πέντε ετών, διάβασε ένα βιβλίο γεωμετρίας 209 σελίδων σε μία νύχτα και ξύπνησε την άλλη μέρα λύνοντας περίπλοκα προβλήματα.

«Έκανε τα πάντα να φαίνονται σαν παιχνίδι», είπε ο πατέρας του. Σ’ ένα βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στο ΥοuTube, το καμάρι του διακρίνεται σε ηλικία τεσσάρων ετών να λύνει εξισώσεις και στην ίδια ηλικία να εξηγεί την έλλειψη ζωής στον πλανήτη Άρη.

Ο ψυχολόγος Τζόαν Ρούθζατς του Πανεπιστημίου του Οχάιο, που ασχολήθηκε με τον Ουίλιαμ, είπε ότι παιδιά σαν κι αυτόν γεννιώνται μια φορά στα δέκα εκατομμύρια κι ότι έχουν μια έμφυτη τάση προς τον αλτρουϊσμό.

Έρχεται το… ιπτάμενο ταξί – Σε συνεργασία με τη NASA

Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του προσελκύει το διάστημα. Τον Αύγουστο ο μικρός θα αρχίσει σπουδές Φυσικής, ώστε να κάνει αργότερα -στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον – καριέρα στην Αστροφυσική και να εργαστεί στη NASA.

«Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18», λέει. Έχει μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του: «Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις