Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τορόντο, ανατριχιαστική περιγραφή – Προσπάθησε να σκοτώσει τους πάντες κι αυτοκτόνησε
ΚΟΣΜΟΣ

Τορόντο, ανατριχιαστική περιγραφή – Προσπάθησε να σκοτώσει τους πάντες κι αυτοκτόνησε

Μια νεκρή και 14 τραυματίες. Νεκρός και ο δράστης. Ο μαυροφορεμένος άντρας άνοιξε πυρ κατά αθώων πολιτών, προσπάθησε να σκοτώσει και αστυνομικό και έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. https://twitter.com/nsxoxoii/status/1021231664213774336 Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς στην ελληνική συνοικία του Τορόντο ήρθαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα, 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας για την Ελλάδα) σύμφωνα […]

Μια νεκρή και 14 τραυματίες. Νεκρός και ο δράστης.

Ο μαυροφορεμένος άντρας άνοιξε πυρ κατά αθώων πολιτών, προσπάθησε να σκοτώσει και αστυνομικό και έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

https://twitter.com/nsxoxoii/status/1021231664213774336

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς στην ελληνική συνοικία του Τορόντο ήρθαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα, 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας για την Ελλάδα) σύμφωνα με το CityNews.com.

Τρόμος στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Η στιγμή της επίθεσης

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορθ.

Ο δράστης, πυροβόλησε περίπου 20 με 30 φορές, αδιακρίτως.

Η γυναίκα που έπεσε νεκρή ήταν νεαρής ηλικίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι ένα κοριτσάκι 9 ετών, που δυστυχώς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έχουν γίνει πολλά στοιχεία γνωστά για την κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών.

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά περιέγραψε η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μπετίνα Διονυσόπουλος.

«Ο δράστης στο Τορόντο περπατούσε και πυροβολούσε αδιακρίτως τους θαμώνες ελληνικών εστιατορίων» σημείωσε η ραδιοφωνική παραγωγός. Όπως ανέφερε στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχουν μόνο ελληνικά εστιατόρια.

«Την Κυριακή βγαίνουν οικογένειες με παιδιά. Ένας περαστικός ξαφνικά γύρισε και άρχισε και πυροβολούσε τον κόσμο» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου CHTOAM Radio, όπου εργάζεται η Ελληνίδα δημοσιογράφος, βρίσκονται στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, κοντά στο σημείο όπου έγινε η αιματηρή επίθεση με τους δυο νεκρούς (ανάμεσά τους ο δράστης) και τους 14 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Από το παράθυρο βλέπαμε τα πάντα» δήλωσε η Μπετίνα Διονυσόπουλος.

Οι Αρχές στο Τορόντο διερευνούν κάθε πιθανό κίνητρο, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας

O αρχηγός της Αστυνομίας, Μαρκ Σόντερς, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφή τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε μία γυναίκα και στη συνέχεια βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός.

«Διερευνάμε κάθε πιθανό κίνητρο, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρις κάλεσε δημοσιογράφους και πολίτες να μην καταλήξουν σε πρόωρα συμπεράσματα και να αφήσουν την αστυνομία να κάνει έρευνα.

Ένας μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο της τραγωδίας δήλωσε ότι άκουσε περίπου 20 πυροβολισμούς κι ότι η σκηνή που αντίκρισε ήταν αρκετά «τρελή».

Μία μάρτυρας, η Τζόντι Στάινχάουερ απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένειά της στο ελληνικό εστιατόριο της «Χριστίνα», όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Τότε η διεύθυνση του εστιατορίου της είπε να τρέξει στο πίσω μέρος του εστιατορίου.

«Ακούγαμε τους ανθρώπους μπροστά να φωνάζουν», δήλωσε η Στάινχάουερ στα αμερικανικά δίκτυα CNN και CBC.

Σημειώνεται πως ο δράστης ήταν πολύ γνωστός στις Αρχές, κυρίως για ρατσιστικές θέσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις