«Ναυάγιο» για το δημοψήφισμα – Διαφωνούν στο ερώτημα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Ναυάγιο» για το δημοψήφισμα – Διαφωνούν στο ερώτημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τα… έσπασαν στα Σκόπια για το δημοψήφισμα καθώς υπάρχει διαφωνία στο ερώτημα. Φαίνεται πως η τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη γειτονική χώρα εξελίχτηκε σε… ναυάγιο. Οι πολύωρες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στις 09.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 18.00 το απόγευμα. Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της […]

23.07.2018 | 21:53

Τα… έσπασαν στα Σκόπια για το δημοψήφισμα καθώς υπάρχει διαφωνία στο ερώτημα.

Φαίνεται πως η τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη γειτονική χώρα εξελίχτηκε σε… ναυάγιο. Οι πολύωρες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στις 09.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 18.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι για τη στάση του.

Βίντεο: Ο Ζουράρις παίρνει μόνος του τον λόγο – Νευρίασε ο Κοτζιάς

«Λέει ψέματα όταν λέει ότι θέλει η Μακεδονία να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το VMRO-DPMNE και ο Μιτσκόσκι επέλεξαν να μείνουν στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη Μακεδονία να πετύχει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης, διευκρίνισε ότι παρά τη διαφωνία για το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν στο πρώτο μέρος των διαβουλεύσεων, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και τη διενέργεια εκλογών με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Επιστολή ακαδημαϊκών: Στηρίζουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Από την πλευρά του, ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η βασική διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στη διατύπωση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα.

«Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, να μην επιδέχεται πάνω από μία ερμηνεία και να σχετίζεται μόνο με τη συμφωνία», τόνισε.

Η κόρη του Ζόραν Ζάεφ «ψηφίζει» Χαλκιδική (pics)

Exit mobile version