Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατεχόμενα: Η «Ολονύκτια σκοπιά» προκάλεσε αντιδράσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: Η «Ολονύκτια σκοπιά» προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε ο τρόπος διεξαγωγής του «Şafak Nöbeti» (Ολονύχτια σκοπιά) με το οποία αρχίζουν κάθε χρόνο στην παραλία στο Πέντε μίλι στα Κατεχόμενα, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής, την νύχτα της 19ης προς την 20η Ιουλίου. Στο Πέντε Μίλι ήταν το σημείο που έκαναν απόβαση οι Τούρκοι το 1974 στη Κύπρο […]

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε ο τρόπος διεξαγωγής του «Şafak Nöbeti» (Ολονύχτια σκοπιά) με το οποία αρχίζουν κάθε χρόνο στην παραλία στο Πέντε μίλι στα Κατεχόμενα, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής, την νύχτα της 19ης προς την 20η Ιουλίου.

Στο Πέντε Μίλι ήταν το σημείο που έκαναν απόβαση οι Τούρκοι το 1974 στη Κύπρο και κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς.

Προκλητικό σόου στα Κατεχόμενα με τανκς και παρελάσεις (pics)

Τα όσα σημειώθηκαν χτες βράδυ σχολιάστηκαν αρνητικά στον τουρκοκυπριακό Τύπο αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» του Σαββάτου με τίτλο «Ολονύκτιο ρεζιλίκι» είχε πρωτοσέλιδα φωτογραφία με τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους όσοι συμμετείχαν στην «ολονύκτια σκοπιά» στην παραλία της απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων και γράφει ότι αυτή η εικόνα προκάλεσε απαρέσκεια στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το μεγαλύτερο τζαμί της Ανατολικής Μεσογείου

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και σε δηλώσεις του διοργανωτή των εκδηλώσεων αυτών, ο οποίος είπε πως το «Şafak Nöbeti» αποτελεί μήνυμα προς όσους προσπάθησαν να αποκόψουν τους δεσμούς των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία αλλά και φόρος τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την «ελευθερία».

Άλλες εφημερίδες, όπως η Χαλκίν Σεσί και η Χαβαντίς, αρκέστηκαν να αναφερθούν στο μουσικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και στο ότι διαβάστηκαν αποσπάσματα από το Κοράνι εις μνήμην των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την απόβαση.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την εκδήλωση οι περισσότεροι που συμμετείχαν ήταν Τούρκοι έποικοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις