Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Σμπώκο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον Σμπώκο

«Έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο. Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έσπασαν» τα ισόβια όσο αφορά στην υπόθεση της προμήθειας του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής». Το τετ-α-τετ του Παπαντωνίου με τη Δικαιοσύνη Όπως αποφάσισαν οι δικαστές, έκριναν ένοχο τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών, επί Ακη Τσοχατζόπουλου, για άμεση συνέργεια σε απιστία, […]

«Έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έσπασαν» τα ισόβια όσο αφορά στην υπόθεση της προμήθειας του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Το τετ-α-τετ του Παπαντωνίου με τη Δικαιοσύνη

Όπως αποφάσισαν οι δικαστές, έκριναν ένοχο τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών, επί Ακη Τσοχατζόπουλου, για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και του επέβαλε κάθειρξη 14 ετών.

Πάντως, του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Για την ίδια υπόθεση, ένοχοι κρίθηκαν επίσης ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας και το πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, Νίκος Λεονταρίτης.

Το «δράμα» του Άκη Τσοχατζόπουλου – Δεν φτάνει η σύνταξη

Για αυτό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 και 14 ετών αντίστοιχα.

Το δικαστήριο τους υποχρεώνει να καταβάλλουν αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ υπέρ του ελληνικού δημοσίου και 300.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις