Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έτσι θα απεγκλωβίσουν κατοίκους στο Κόκκινο Λιμανάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι θα απεγκλωβίσουν κατοίκους στο Κόκκινο Λιμανάκι

Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Σε επιφυλακή τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Αττική για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των πυρκαγιών και του απεγκλωβισμού των κατοίκων. Φαίνεται πως στην παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και […]

Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Αττική για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των πυρκαγιών και του απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Φαίνεται πως στην παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει στη θάλασσα.

Έτσι, με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αναχωρούν από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ.

Στόχος να φθάσουν στο Ζούμπερι και να παραλάβουν τους ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί. Τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν την περιοχή σε μιάμιση περίπου ώρα (περί 23.30).

Όσο αφορά στο πώς θα τους απεγκλωβίσουν, θα κατεβάσουν βάρκες χωρητικότητας 20 ατόμων και θα ακολουθήσει η επιχείρηση μεταφοράς τους στα δύο πλοία.

Σημειώνεται πως στο σημείο έχουν βρει καταφύγιο 650 παιδιά από τις κατασκηνώσεις και μαζί τους βρίσκονται εκεί εκατοντάδες πολίτες.

Υπάρχουν αγνοούμενοι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αγνοούνται δέκα αλλοδαποί πολίτες, οι οποίοι βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα στο Μάτι Ραφήνας για να σωθούν και από εκείνη την ώρα αγνοούνται.

Για αυτό σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό τους.

Τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη

Κλήση για απανθρακωμένο πτώμα δέχθηκε το ΕΚΑΒ

Ανατριχιαστική μαρτυρία – Μωρό με σοβαρά εγκαύματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις