Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αμπρακατάμπρα, μια μαύρη κωμωδία με ρετρό “νότες” (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αμπρακατάμπρα, μια μαύρη κωμωδία με ρετρό “νότες” (vid)

Αμπρακατάμπρα – Μια κωμωδία από την Ισπανία, στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. Η Κάρμεν ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της, Κάρλος. Εκείνη είναι μια γυναίκα αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου, που ζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα τους θα ανατραπεί, όταν στη δεξίωση του γάμου […]

Αμπρακατάμπρα – Μια κωμωδία από την Ισπανία, στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

Η Κάρμεν ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της, Κάρλος. Εκείνη είναι μια γυναίκα αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου, που ζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα τους θα ανατραπεί, όταν στη δεξίωση του γάμου του ξαδέλφου της Κάρμεν, ο Πέπε, ένας ερασιτέχνης υπνωτιστής, θα εφαρμόσει τις «τεχνικές» του στον Κάρλος.

Ο αντισυμβατικός Βάσκος σκηνοθέτης Πάμπλο Μπέργκερ μάς συστήθηκε το 2013 με τη δική του λυρική εκδοχή της «Χιονάτης», η οποία ήταν η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένας ποιητικός «Ταχυδρόμος», υποψήφιος για πέντε Όσκαρ (vid)

Αυτή τη φορά επιστρέφει με μια μαύρη κωμωδία, γεμάτη μουσικές από τη δεκαετία του ’80 και ρετρό αισθητική.

Η ζωή μιας νοικοκυράς που ταλαιπωρείται από τον αυταρχικό της σύζυγο Κάρλος αλλάζει άρδην, όταν εκείνος σε μια ύπνωση καταλαμβάνεται από ένα παράξενο πνεύμα.

Από εκείνη τη μέρα και μετά, η Κάρμεν έχει να αντιμετωπίσει έναν στοργικό σύντροφο και καλό πατέρα, που όμως δεν είναι αυτός που παντρεύτηκε, αλλά ένας μανιακός δολοφόνος. Έτσι ξεκινάει μια σουρεαλιστική περιπέτεια προκειμένου να φέρει πίσω τον Κάρλος.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ

Παίζουν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Πρισίλα Ντελγκάδο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις