Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανάλγητο κράτος – Δεν εγκρίνουν 150 ευρώ για την Μυρτώ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάλγητο κράτος – Δεν εγκρίνουν 150 ευρώ για την Μυρτώ

Η Μυρτώ έγινε 21 ετών αλλά η κατάσταση της λίγο έχει αλλάξει τα τελευταία έξι χρόνια. Σε δυο ημέρες συμπληρώνονται έξι χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που η Μυρτώ δέχτηκε την επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, όπου παραθέριζε με τη μητέρα της και την αδερφή της. «Δυστυχώς η Μυρτώ είναι σχεδόν […]

Η Μυρτώ έγινε 21 ετών αλλά η κατάσταση της λίγο έχει αλλάξει τα τελευταία έξι χρόνια.

Σε δυο ημέρες συμπληρώνονται έξι χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που η Μυρτώ δέχτηκε την επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, όπου παραθέριζε με τη μητέρα της και την αδερφή της.

«Δυστυχώς η Μυρτώ είναι σχεδόν στην ίδια κατάσταση, δεν υπάρχει καμία αλλαγή παρόλο που κάνουμε φυσικοθεραπείες κάθε μέρα. Καμία εξέλιξη στο θέμα κινητικότητας και ομιλίας του παιδιού. Η Μυρτώ δεν τρώει μόνη της, σιτίζεται με γαστροσωλήνα. Δεν κουνάει χέρια, δεν μπορεί να μιλήσει και κάποιες φορές χάνεται στις σκέψεις της» αποκαλύπτει η μητέρα της Μυρτούς, κ. Μαίρη Κοτρώτσου.

Έκλαψαν όλοι με την Μυρτώ της Πάρου: Σαράντα μήνες μετά, επιστρέφει σπίτι της (pics)

Σε πρόσφατη συνέντευξη της, η μητέρα της Μυρτούς καταγγέλλει το κράτος για αναλγησία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Προσφάτως ζήτησα να πάρω μια καρέκλα για να μπορώ να βάζω την κόρη μου να κάνει μπάνιο. Αυτό κοστίζει 150 ευρώ, δεν μιλάω για κάποιο εξωφρενικό ποσό. Και μου είπαν ότι δεν το δικαιούμαστε. Έμαθα ότι μέσα από το νόμο του ΕΟΠΠΥ, οι τεραπληγικοί άνθρωποι αλλά και οι παραπληγικοί δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μπάνιο γιατί δεν μπορείς να βάλεις το αναπηρικό καρότσι κάτω από το ντουζ, γιατί θα σκουριάσει. Χάνουν αυτοί οι άνθρωποι το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο κάτω από ένα ντουζ και σου λέει το κράτος: “πλύσου στο κρεβάτι ή πληρώστε το μόνοι σας”. Το κράτος αυτούς τους ανθρώπους τους πετάει, δυστυχώς” λέει η κ. Μαίρη Κοτρώτσου.

Χαμογελαστή και με «σπιρτάδα» στα μάτια, η Μυρτώ της Πάρου πήγε λούνα παρκ! (photo)

Η μητέρα της Μυρτώς έχει κινηθεί δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα, προκειμένου κανείς να μην βρεθεί στη θέση της Μυρτώς.

Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε επίσης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις